Mahmut Fazıl Coşkun Yeni Filmi 'Anons' İle Venedik Film Festivali'nde Yarışacak

25.07.2018 17:01
Mahmut Fazıl Coşkun Yeni Filmi 'Anons' İle Venedik Film Festivali'nde Yarışacak

Uzak İhtimal ve Yozgat Blues filmlerinin yönetmeni Mahmut Fazıl Coşkun, üçüncü uzun filmi Anons ile 75. Venedik Uluslararası Film Festivali’nin Orizzonti bölümünde yarışacak!


1963 yılında ordudan tasfiye edilmiş dört eski askerin bir gece boyunca süren sıra dışı yolculuğunu anlatan film; 29 Ağustos – 8 Eylül 2018 tarihleri arasında düzenlenen, dünyanın en eski film festivalinde aynı zamanda dünya prömiyerini gerçekleştirecek. Film, 75. Venedik Uluslararası Film Festivali’nin bir diğer uluslararası yarışma bölümü olan Orizzonti (Yeni Ufuklar) bölümüne seçilen 18 film arasında yer alıyor.

 

Coşkun filmin senaryosunu Ercan Kesal ile birlikte kaleme aldı. Filmin başrollerinde ise Ali Seçkiner Alıcı, Tarhan Karagöz, Murat Kılıç ve Şencan Güleryüz yer alıyor. Teğmen Şinasi, Binbaşı Kemal, Binbaşı Rıfat ve Albay Reha 1963 yılında, Ankara’da başlayacak olan askeri darbenin İstanbul ayağında, darbe bildirisini İstanbul Radyosu’ndan anons etmeyi planlamaktadır. Yeterince güçlü ve etkili yapılan bir anons sonucunda darbenin başarılı olacağından ve halk desteğini arkalarına alacaklarından emindirler. Fakat hiçbir şey bekledikleri gibi gitmeyecektir. Filmotto Production, BKM ve Bulgaristan'dan Chouchkov Brothers'ın ortak yapımcılığını yaptığı film, önümüzdeki aylarda Türkiye'de de vizyona girecek.