Peter Dinklage 'Rumpelstiltskin' Filminde Yer Alacak

30.07.2018 00:31
Peter Dinklage 'Rumpelstiltskin' Filminde Yer Alacak

Kariyerindeki son birkaç yılını Game Of Thrones ile bir fantezi dünyasında geçiren Peter Dinklage bu türde çalışmaktan mutlu görünüyor. Dinklage şimdi de Sony için Rumpelstiltskin filminde yer alacak.


Patrick Ness şimdilerde filmin senaryosunu yazıyor, ancak stüdyo henüz filmin klasik hikayeyi nasıl ele alacağı hakkında hiçbir şey açıklamadı. Rumpelstiltskin klasik Grimm masallarından biridir ve oğluna evlendirmek isteyen bir kralı konu alır. Kral bir gün bir köyden geçerken, köylünün birisi kızının samandan altın dokuduğu konusunda krala yalan söyler. Bunun üzerine kral kızı saraya götürür ve samanla dolu bir odaya kapatır. Samanı asla altına çeviremeyeceğini bilen kız ağlarken bir cüce gelir ve bu işi onun yerine yapabileceğini fakat karşılığında ondan bir şey alması gerektiğini söyler. Bu anlaşma ilk bakışta kız için çok iyi dursa da, ödemesi gereken bedeller zamanla ağırlaşacaktır. Dinklage filmde Rumpelstiltskin isimli bu cüceyi canlandıracak. 

 

Sony, en yakın rakibi Disney gibi başarılı masal uyarlamalarıyla dolu bir geçmişe sahip değil. Dolayısıyla uyarlama konusunda titizlikle çalışacağı ortada. Dinklage ise ikonik dizi Game Of Thrones'un çekimlerinin bitmesinin ardından birkaç projede yer aldı. Kendisini çok yakında HBO'nun yeni filmi My Dinner With Herve'de izleyebileceğiz. Ayrıca 2019 yılında Game Of Thrones'un son sezonuyla ekranlarda olacak.