Terry Gilliam'ın 'Time Bandits' Filmi Diziye Uyarlanıyor

30.07.2018 02:19
Terry Gilliam'ın 'Time Bandits' Filmi Diziye Uyarlanıyor

Yayın platformlarının yeni oyuncusu Apple, tıpkı Amazon gibi klasik filmleri diziye uyarlıyor. Sırada ise Terry Gilliam'ın 1981 yapımı filmi Time Bandits var.


Apple, Gilliam'ın fantastik filmini diziye uyarlamak için bir anlaşma imzaladı. Yapımla ilgili şimdilik bilinen tek şey ise çalışmaların başladığı ve Gilliam'ın yürütücü yapımcı olarak kadroda yer aldığı... Gilliam diziyi yönetmeyecek olsa da, en azından bazı girdileri olacaktır. 20 yıl sonra The Man Who Killed Don Quixote isimli filmini bitiren Gilliam, Time Bandits'i Trilogy of Imagination üçlemesinin ilk filmi olarak çekmişti. Dizinin yapımcılığını Anonymous Content, Paramount Television ve Media Rights Capital birlikte üstlenecekler. 

 

Klasik filmde Craig Warnock; Sean Connery, Shelley Duvall ve John Cleese'nin birlikte yer aldığı kadroda, bir hazine arayışında seyahat eden cücelere katılan 11 yaşındaki bir çocuk olarak rol aldı. Film eleştirmenler tarafından olumlu yorumlar aldı ve 5 milyon dolarlık bir bütçeye karşın gişede 42 milyon dolardan fazla hasılat elde etti. Time Bandits, Apple'ın yapım sürecindeki tek dizisi değil. Platform J.J. Abrams'ın müzikal komedisi Little Voice, Amazing Stories, See ve Central Park dizileri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.