Disney'den Afrikalı Prenses Filmi 'Sadé' Geliyor

30.07.2018 06:29
Disney'den Afrikalı Prenses Filmi 'Sadé' Geliyor

Disney, Dope yönetmeni Rick Famuyiwa ile birlikte bir Afrika prensesini konu alan live-action masal filmi Sadé üzerinde çalışmalara başladı.


Filmde krallığı gizemli bir kötülük tarafından tehdit edilen Sadé adında genç bir Afrikalı kız yeni keşfedilen büyülü güçlerini halkını korumak için kabul eder. Krallığın prensi de kendisine yardım etmek için yanında yer alacaktır. Filmin senaryosunu Ola Shokunbi ve Lindsey Reed Palmer yazdı. Scott Falconer'in yürütücü yapımcısı olduğu film için henüz bir yönetmen belirlenmedi. Disney bu yıl, dünya çapındaki 1.35 milyar dolarlık getirisiyle gişe rekoru kıran Marvel filmi Black Panther'le büyük başarı elde etti. Black Panther de Sadé gibi Afrika'da geçen bir hikayeye sahipti.

 

Tendo Nagenda ve Zoe Kent, stüdyo için projeyi denetliyor. Filmde ilk kez siyahi bir kadın, bir live-action Disney prenses masalında başrol olacak. 2009 yılında Disney ilk siyahi prensesinin yer aldığı animasyon filmi The Princess and the Frog'u çıkarmıştı ve siyahi topluluklardan olumlu eleştiriler almıştı.