Oscar Wilde Biyografisi The Happy Prince‘ten İlk Fragman Geldi

31.07.2018 04:34

Rupert Everett ve Colin Firth, İrlandalı yazar Oscar Wilde'ın son günlerini konu alan filmde yeniden iş birliği yapıyorlar.


Rupert Everett, yönetmenliğini üstlendiği ilk yapım olan The Happy Prince'te eşcinsel yazar Oscar Wilde'ı canlandırıyor. Rupert Everett'in içten zekası ve Colin Firth'ün alçakgönüllülüğü, edebiyat ikonu Oscar Wilde‘ın son dönemlerini aydınlatan biyografik yapım The Happy Prince'te harikalar yaratacak gibi görünüyor. 1984 yılında Another Country filminde birlikte yer alan iki usta aktör, Everett'in yeni filmi için tekrar bir araya geldi. Everett yönetmenliğe ilk kez, sevilen oyun ve hiciv yazarının son günleri hakkında acı bir melodramla başlıyor ve yazarın ahlaka uygun olmayan davranışları yüzünden aldığı iki yıllık hapis cezasının ardından, Paris'teki sürgün günlerine odaklanıyor.

 

Senaryosunu da yine Everett'in yazdığı yapımda Emily Watson Wilde'ın eşini, Colin Morgan ise genç sevgilisi Alfred “Bosie” Douglas'ı canlandırıyor. Kadroda ayrıca Tom Wilkinson ve Anna Chancellor da bulunuyor. 5 Ekim'de vizyona girecek olan film ilk gösterimini bu senenin başında Sundance Film Festivali'nde yapmış ve oldukça olumlu eleştiriler almıştı.