Guardians Of The Galaxy Oyuncuları Projeden Kovulan Yönetmen James Gunn'a Destek Veriyor

31.07.2018 21:40
Guardians Of The Galaxy Oyuncuları Projeden Kovulan Yönetmen James Gunn'a Destek Veriyor

Guardians of the Galaxy kadrosunun yıldız oyuncuları Chris Pratt, Bradley Cooper ve Zoe Saldana, serinin üçüncü filminden kovulan yönetmen James Gunn'ın geri dönmesini talep eden bildiriye imza attılar.


The Guardians of the Galaxy ekibi, üçüncü filmde yönetmen James Gunn'ın yeniden görevlendirilmesi için çağrıda bulundu. Gunn, 2008 ve 2012 yılları arasında paylaştığı bir dizi saldırgan ve aşağılayıcı tweet'in sosyal medyada yeniden ortaya çıkmasından sonra Disney tarafından projeden kovulmuştu. Başarılı serinin yıldız oyuncuları Chris Pratt ve Zoe Saldana daha önce konuyla ilgili Gunn'a haksızlık edildiğini düşündüklerini söylemişlerdi. Şimdi ise imzalarını Gunn'ın eski işine dönmesini talep eden bir bildirinin altına attılar. 

 

Pratt’ın konuyla ilgili olarak Instagram'da yayınladığı bir mektup şu şekildeydi, “James Gunn'ı tamamen destekliyoruz. Hepimiz geçen hafta aniden işten çıkarılmasından ötürü şok olduk ve geçtiğimiz on günü düşünerek, dua ederek, dinleyerek ve tartışarak geçirdik.". Bradley Cooper ve Vin Diesel'in de aralarında yer aldığı oyuncular, ünlü yönetmenin yıllar önce yaptığı şakaları savunmadıklarını ancak yine de özürünün içten olduğuna inandıklarını belirttiler. Açıklamada "Hepimiz, gelecekte arkadaşımız James ile yeniden çalışmayı dört gözle bekliyoruz. Onun hikayesi burada son bulmadı. Kamuoyu mahkemesinde çok az adalet var ve James muhtemelen yargılanacak son iyi kişi olmayacak. Bu ülkede büyüyen politik ayrılık göz önüne alındığında, bunun gibi olayların devam edeceğini söylemek gerçekçi olacaktır." sözlerine yer verdiler. 

 

Hollywood'da büyüyen #metoo hareketi, sektörde yer alan pek çok kadın kurbanın gün yüzüne çıkmamış taciz ve saldırı hikayelerini ortaya çıkarırken, bu suçları işleyen erkek yönetmen, yapımcı ve oyuncular adeta sosyal lince uğrayarak, Hollywood'dan sürüldü. Oscar ödüllü Kevin Spacey ve ünlü komedyen Louis C.K. gibi isimler artık iş bulmakta bile oldukça zorlanıyor. Hareketin başlamasına neden olan en büyük isim Harvey Weinstein ise, hala hukuki bir süreçten geçiyor. Ortalığın böylesine karışık olduğu bir dönemde saldırgan ve aşağılayıcı tweet'leri yüzünden kovulan James Gunn'ın yanında duran The Guardians of the Galaxy ekibi ise en basit tabirle kafaları karıştırıyor ve Hollywood'un sosyal meselelerdeki samimiyetini bir kez daha sorgulatıyor.