Michael Bay Yeni Korku Filmi 'Meet Jimmy'nin Hazırlıklarına Başladı

04.08.2018 08:45
Michael Bay Yeni Korku Filmi 'Meet Jimmy'nin Hazırlıklarına Başladı

Michael Bay, Meet Jimmy adında yeni bir korku filminin yapımcılığını üstleniyor. Dinleyicilerini öldüren kötü bir podcasti konu alan film, Hollandalı yönetmen David-Jan Bronsgeest'in yönettiği kısa bir filme dayanıyor. 


Fantasia Film Festivali'nde prömiyeri yapılan kısa film, kazandığı beğenilerin ardından uzun filme uyarlanıyor. Lights Out, The Babadook, Mama, Oculus ve Trick ‘r Treat gibi yapımların hepsi ilk olarak kısa film halleriyle izleyici karşısına çıkmışlardı. Filmin konusu, izleyenleri bir hafta içinde öldüren bir videonun konu alındığı The Ring filmine çok benziyor. The Ring serisi, Samara Morgan adında genç bir kızın hayaleti etrafında dönerken; Meet Jimmy, iki parmağını kurbanlarını boğmak için kullanan Jimmy TwoFingers adlı bir seri katil hakkında. 

 

Geçtiğimiz günlerde Paramount, Michael Bay'in yapım şirketi Platinum Dunes ve The Picture Company tarafından üretilecek olan Meet Jimmy filminin haklarını kazandı. Paramount'un Meet Jimmy'i bir film serisi haline getirmek istediği biliniyor. Bronsgeest bu filmin de yönetmen koltuğuna oturacak ve orijinal filmin yazarı Tim Koomen senaryoyu yazıp Shawn ve Michael Rasmussen'le birlikte filmin ortak yapımcısı olacak. Michael Bay, aksiyon dolu gişe rekortmeni filmleri yönetmesiyle tanınıyor olabilir ancak The Purge, Ouija ve A Quiet Place gibi korku filmlerinin yapımcılığını yapmış bir isim. Paramount ise Friday the 13th serisiyle biliniyor ancak yakın zamanda bu serinin gelecek film haklarını kaybetti. Bu nedenle yeni bir korku serisine ihtiyacı var. Yani ilk filmin tutulması halinde Meet Jimmy popüler bir korku serisi haline gelebilir. Korku türü geçtiğimiz iki yıl boyunca It, Get Out ve A Quiet Place gibi yapımlarla oldukça başarı ve hasılat kazandı. Stüdyolar başarılı korku hikayelerinin değerinin bir kez daha farkına vardı ve iyi hikaye avına çıktı. Her şey plana göre giderse, Jimmy TwoFingers Paramount'un bir sonraki büyük korku simgesi olabilir.