Oscar Ödüllü László Nemes'in Yeni Filmi 'Sunset'ten İlk Fragman Geldi

08.08.2018 19:28

László Nemes, En İyi Yabancı Dilde Film Oscar'ını kazanan ödüllü Son Of Saul'dan sonraki ilk filmi Sunset ile geri dönüyor. Juli Jakab, aile kimliği hakkında heyecan verici bir tarihi drama olan film için Nemes ile yeniden bir araya geliyor.

 

 

László Nemes’in yeni filmi Sunset'ten gelen ilk görüntülerin etkileyici olduğunu düşünmüştük. Filmin göz kamaştırıcı ilk resmi fragmanı da bunu destekler nitelikte. Sunset, En İyi Yabancı Dilde Film dalında Oscar ödülünü kazanan Son of Saul'un çıkışından sonra Nemes’in ikinci yönetmenlik çalışması. Yönetmen, başka bir 35mm'lik cevher için görüntü yönetmeni Mátyás Erdély ile yeniden bir araya geldi. 

 

Sunset, ilk olarak Son of Saul'da gördüğümüz Juli Jakab'ın da yönetmenle bir araya geldiği ikinci çalışması. Jakab filmde Írisz Leiter isimli genç bir kadını canlandırıyor. Gennç kadın, 1913'te ölmüş olan ebeveynlerine ait olan efsanevi şapka dükkanında çalışmak için Budapeşte'ye gider. Írisz dükkanın yeni sahibi tarafından geri çevrildiğinde, kaybettiği geçmişi ortaya çıkarmaya çalışacaktır. İlk olarak Macar yönetmen Bela Tarr'ın filmlerinde yardımcı yönetmen olarak tanıdığımız Nemes, başarılı bir yönetmen olarak adını duyurdu ve bu ayın sonunda Venedik Film Festivali'nde yeni filmiyle yarışacak. Sunset ayrıca Toronto Uluslararası Film Festivali'nde de gösterilecek.