Bu Yıl Düzenlenecek Oscar Ödül Töreni İçin Yeni Bir Kategori Oluşturuldu

08.08.2018 21:12
Bu Yıl Düzenlenecek Oscar Ödül Töreni İçin Yeni Bir Kategori Oluşturuldu

Akademi, bu sene 91.si düzenlenecek Akademi Ödülleri Töreni'nde yaptığı üç büyük değişikliği duyurdu. Bunlardan biri de bu yıl ilk kez ödül verilecek olan yeni bir kategori.


Film Akademisi, Akademi Ödüllerinde büyük etkileri olan bir dizi değişikliği duyurdu. Çarşamba günü, Akademi Başkanı John Bailey ve C.E.O. Dawn Hudson üç önemli değişiklikle ilgili açıklama yaptı: Törenin yayın saati üç saatle sınırlandırıldı, tören daha erken bir tarihe çekildi ve en önemlisi "Olağanüstü Başarı Yakalayan Popüler Film" başlıklı bir kategori eklendi. Bu kategori, en iyi animasyon filmi kategorisinin ödüllere eklendiği 2001 yılından bu yana, törende yer alacak ilk yeni kategori olacak.

 

Bu, Akademi için muazzam bir hamle. Elit bir kurumun halkın ilgisini çeken filmleri de ödüllendirmek için bulduğu bir yol olarak görülebilir. Ayrıca seremoninin de bu şekilde daha fazla izleyiciye ulaşacağı düşünülüyor. Bu kategoriyi eklemek, muhtemelen kurumun popüler kültürden uzaklaştığına dair suçlamaların bertaraf edilmesine yardımcı olabilir, ki bu suçlama başlı başına seremoninin azalan seyirci sayısının sebebidir. Akademi bunu yayınladığı mektupta belirtmese de, bu yeni kategorinin Black Panther'in gişe rekorları kıran başarısından ilham aldığı düşünülüyor. Disney filmin pek çok dalda ödül alması için muazzam bir kampanya yürütüyor ve bu sene ilk popüler film ödülünü Black Panther'in kazanması bekleniyor.