Michael Moore'un Yeni Filmi 'Fahrenheit 11/9'ın İlk Fragmanı Paylaşıldı

09.08.2018 17:58
Michael Moore'un Yeni Filmi 'Fahrenheit 11/9'ın İlk Fragmanı Paylaşıldı

Moore'un Donald Trump'ın başkanlığının Amerika'nın yıkımı olduğunu iddia ettiği yeni filminden ilk fragman sosyal medyada paylaşıldı.


On dört yıl önce Michael Moore, George W. Bush'un başkanlığını Fahrenheit 9/11'de eleştirmişti. Bu film, Cannes'da Altın Palmiye ödülünü kazandı ve bugüne kadar en çok hasılat getiren belgesel film oldu. Açık sözlü yönetmen, bu kez de eleştiri oklarını Donald Trump'a yönelttiği ve bu sonbaharda vizyonda olması planlanan Fahrenheit 11/9'la gündeme oturmaya hazırlanıyor. 

 

Oscarlı yönetmen Moore'un yeni filmi Fahrenheit 11/9; Trump'ın Hillary Clinton'ı yenmesine, 2016 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimlerine ve Amerika Birleşik Devletleri Başkanı olarak ilk yılına kışkırtıcı bir bakış atıyor. Moore, Trump’ın siyasi zaferini, beyaz ırkın üstünlüğünü savunanların da yükselişi dahil olmak üzere, ülkenin en büyük kriz ve sorunlarının çoğuna bağlamaktadır. Yönetmenin belgesellerinin çoğu gibi eleştirel ve provokatif olan Fahrenheit 11/9, önümüzdeki ay Toronto Uluslararası Film Festivali'ndeki TIFF Docs'un açılış gecesinde dünya prömiyerini yapacak. 21 Eylül tarihinde ise gösterime girecek.