Marvel Kovulan Guardians Of The Galaxy Yönetmeni James Gunn'ı Geri İstiyor

10.08.2018 15:59
Marvel Kovulan Guardians Of The Galaxy Yönetmeni James Gunn'ı Geri İstiyor

Marvel kısa süre önce saldırgan ve aşağılayıcı tweet'leri yüzünden kovulan James GunnGuardians Of The Galaxy Vol. 3 filminde geri istiyor ve Disney'i Gunn'ı tekrar işe alması için ikna etmeye çalışıyor.


Chris Pratt, Zoe Saldana ve Guardians serisinin diğer oyuncuları, Gunn'ın bir sonraki film için yönetmen olarak yeniden görevlendirilmesi konusunda destek vermişlerdi. Şimdi de Gunn’ın Marvel Stüdyoları’nın desteğine de sahip olduğu ortaya çıktı. Marvel ve Disney arasında Gunn yüzünden bir ihtilaf olduğu söyleniyor. Marvel serinin yeni filmini kesinlikle James Gunn'ın yönetmesi gerektiğini düşünüyor. 20 Temmuz'da Disney yönetmen Gunn ile olan tüm bağları koparmıştı. Bu ayrılığın nedeni ise Gunn'ın yıllar önce Twitter'da yaptığı pedofili ve tecavüzle ilgili uygunsuz şakalar. Bu şakalar, sağ kanat gazeteciler tarafından basında yayınlandı. Gunn, Amerikan başkanı Donald Trump'ı eleştirmek için de Twitter'ı kullanan açık sözlü bir liberal olduğundan, bu tweetlerin ortaya çıkması sağ cenahın büyük tepkisini aldı ve Disney'in kendisiyle anlaşmasını feshine yol açtı. 

 

Marvel ve Disney arasındaki tartışmalar ise Guardians kadrosunun, Disney'e Gunn'ı yeniden işe alması için açık bir mektup yayınlamasından sonra gerçekleşti. Mektup Chris Pratt, Bradley Cooper, Zoe Saldana, Vin Diesel, Sean Gunn, Pom Klementieff, Michael Rooker ve Karen Gillan tarafından imzalandı. Guardians of the Galaxy Vol. 3 vizyona 2020 yılında girecek ve hem Marvel hem de Disney, ne olursa olsun bu tarihe sadık kalmak istediklerini belirtti. Fakat Disney ve Marvel cephesinde işler gerçekten karışık. Disney, kısa süre önce Gunn'ın film için kaleme aldığı senaryoyu kullanmayı düşündüğü duyurdu. Ayrıca stüdyonun Gunn'ı işten kovmasının ardından milyonlarca dolar tazminat ödeyeceği de konuşuluyor. Marvel cephesinden gelen bir başka söylenti ise Gunn'ın Guardians of the Galaxy Vol. 3'yi yönetmese de Avengers 4'u yönetebileceği şeklinde...

 

Gunn, Disney ve Marvel arasındaki bu çekişmenin bir başka yönü de Hollywood'daki #metoo harekatının gidişatını nasıl etkilediği. Gunn'ın bir hayli çirkin olan tweet'leri yeni filmin akıbeti yüzünden Marvel tarafından görmezden geliniyor. Guardians ekibinin bütün oyuncuları ise Gunn'a destek veriyor - hatta Dave Bautista, yönetmenin seriye geri dönmemesi halinde kendisinin istifa edeceğini açıkladı. Birkaç gün önce FX CEO'su John Landgraf, yine #metoo hareketi yüzünden kariyeri bitme noktasına gelen komedyen Louis C.K. için bir açıklama yaptı ve onunla yeniden çalışmak istediğini duyurdu. Bugün ise ünlü yıldız Lindsay Lohan #metoo mağdurları için "Kendilerini çok güçsüz gösteriyorlar." şeklinde bir açıklama yaptı. Görünen o ki Hollywood'da rüzgarlar tersten esmeye başladı. #metoo kampanyası sinema ve televizyon dünyasında eski gücünü kaybetti. Disney ve Gunn'ın bu süreci nasıl atlatacağı, başka pek çok yönetmen, yapımcı ve aktör için emsal teşkil edecek.