Oscar Ödüllü Casey Affleck Spor Filmi ‘Fencer’da Yer Alacak

24.08.2018 23:24
Oscar Ödüllü Casey Affleck Spor Filmi ‘Fencer’da Yer Alacak

Casey Affleck, kendi yapım şirketi Sea Change Media aracılığıyla spor dramı 'Fencer'ın yapımcılığını üstlenecek. Ünlü oyuncu filmde yardımcı rolde yer alacak. 


Jasmine McGlade'in kendi senaryosundan yönettiği film, agresif ve hırslı bir kadın ekrimcinin kişisel sorunları ve çocukluk çağındaki rakipleriyle yüzleşirken bir yandan da Amerika Olimpik Eskirm Takımı'na katılmaya çalışmasını konu alıyor. Sea Change Media yöneticisi Whitaker Lader da filmin yapımcılarından biri olacak. McGlade, ilk filmi Maria My Love'ı 2011 senesinde çekti. Ayrıca Damien Chazelle’in Guy and Madeline on a Park Bench filminde yapımcı, La La Land filminde ise yürütücü yapımcı olarak çalıştı. Affleck ise Fox Searchlight'ın 28 Eylül'de vizyona sokacağı The Old Man & The Gun'da Robert Redford ve Sissy Spacek'le birlikte yer alacak. Bu film Redford'un emeklilik öncesi son filmi olarak biliniyor. 

 

Affleck iki hafta önce ilginç bir haberle daha gündeme gelmişti. Ünlü oyuncu Hollywood'da yükselen cinsel taciz iddialarından sonra “profesyonel olmayan” eylemlerinden dolayı özür diledi. 2008-2009 yıllarında çekilen I’m Still Here filminin setinde profesyonel olmayan bir çevrede bulunduğunu söyleyen oyuncu verdiği bir röportajda, “Diğer insanların yaptığı bu tarz davranışları tolere ettim, keşke böyle yapmasaydım. Bunun için çok pişmanım." dedi. Filmin yapım ekibinde yer alan iki kadın, 2010 yılında Affleck'e karşı cinsel taciz davası açmıştı. Affleck, bu yıl Oscar töreninde En İyi Kadın Oyuncu Oscarı'nı sunacak olmasıyla ilgili gelen tepkiler yüzünden ödülü sunmaktan vazgeçmişti.