Apple, Isaac Asimov’un ‘Vakıf’ Kitabını Diziye Uyarlıyor

28.08.2018 20:03
Apple, Isaac Asimov’un ‘Vakıf’ Kitabını Diziye Uyarlıyor

Apple Skydance Television’a, Isaac Asimov’un ünlü “Foundation” (Vakıf) adlı eserine dayanan bir drama dizisinin siparişini verdi.


David S. Goyer ve Josh Friedman yapımda showrunner ve yürütücü yapımcı olarak yer alacak. Dizi, Galaktik İmparatorluğu yıkımdan kurtarmanın tek yolunun buna karşı çıkmak olduğunu keşfeden bir sürgün grubu olan Vakıf'ın bin yıllık destanı etrafında dönecek. Başlangıçta kısa öyküler şeklinde kaleme alınan ve daha sonra bir üçleme haline getirilen serinin ilk kitabı Vakıf, Galaktik İmparatorluk adım adım çöküşe doğru ilerlerken, Hari Seldon adında bir matematikçinin bu çöküşün ardından ortaya çıkacak sorunları asgari düzeye indirme çabalarının hikâyesidir. Skydance’tan David Ellison, Dana Goldberg" ve Marcy Ross da Robyn Asimov’la birlikte dizide yürütcü yapımcı olarak görev alacak. 

 

Apple projeyi ilk olarak Nisan ayında duyurmuştu. Dizi, Apple'ın senaryo yazım aşamasına geçirdiği onlarca projesinden biri. Apple'ın yeni yayın platformunun işleyişine ve lansmanına dair detaylar hala paylşaılmadı. Goyer yer aldığı The Dark Knight ve Batman Begins filmleriyle tanınıyor. Friedman ise yaklaşan Avatar filmlerinin senaryolarına imza attı. Daha önce 2008-2009 yılları arasında Fox'ta yayınlanan Terminatör: Sarah Connor Chronicles'ta da showrunner olarak yer almıştı.