Woody Allen Kariyerine Küçük Bir Ara Veriyor

30.08.2018 00:58
Woody Allen Kariyerine Küçük Bir Ara Veriyor

Woody Allen, sanatla geçen 45 yılın ardından ilk kez bir 'kariyer molası' veriyor. Üretken yönetmen, her sene bir film çekme gayretini daha fazla sürdüremeyecek.


Sinema severler 2019 yılını yeni bir Woody Allen filmi olmadan geçirecek gibi görünüyor. 1974'ten bu yana durmaksızın çalışan yönetmen, kariyerinde ilk kez böyle yaratıcı bir mola verecek. Allen'ın 48. uzun metrajlı filmi A Rainy Day in New York, bu yılın bitiminden önce Amazon tarafından gösterime sokulacak. 82 yaşındaki film yönetmeninin programında yeni bir film projesi yok. Bilindiği kadarıyla Allen sıradaki ilk filmini 2020 yılında çekmeyi planlıyor. 

 

Allen’ın çalışma hızının modern sinemada eşi benzeri görülmemiştir. Geçtiğimiz 44 yıl boyunca her yıl yeni bir film yazdı, yönetti ve vizyona soktu. Üstelik buna devam etmek için de hazır görünüyordu. 2016 yılında Amazon'la beş filmlik bir dağıtım anlaşması imzalamıştı ve buna göre, Wonder Wheel ile A Rainy Day in New York'un ardından hala üç yeni film çekmesi gerekiyor. Ünlü yönetmenin verdiği bu kısa arayla ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı. Kimilerine göre Allen'ın filmleri artık para kazandırmıyor ve sponsor bulmakta da güçlük çekiyor. Bir başka görüş ise Allen’ın üvey kızı Dylan Farrow'un yönetmen hakkında ortaya atmış olduğu cinsel taciz iddiaları yönetmenin saygınlığını oldukça zedeledi. Amazon'un çok yüklü bir para ödemek zorunda kalsa bile Allen'la olan anlaşmasını feshedeceği de söylenenler arasında. Yine de yönetmenin kariyerinin hangi noktaya gideceğini zaman gösterecek.