Jessica Chastain’in Yeni Filmi 'Eve'de Yönetmen Değişikliği Oldu

30.08.2018 01:21
Jessica Chastain’in Yeni Filmi 'Eve'de Yönetmen Değişikliği Oldu

Hollywood'da yükselen #MeToo hareketi şimdi de Jessica Chastain'in yeni filmi Eve'in yönetmeni Matthew Newton'u işinden etti.


Hakkında iddia edilen saldırı ve aile içi şiddet suçlarından ötürü yönetmen hakkında başlayan online lincin ardından, Matthew Newton projeyi terk etmişti. Bu ayrılığın üzerinden iki hafta geçmişken, Tate Taylor Jessica Chastain’in Eve filminin yeni yönetmeni olarak ekipte yerini aldı. Chastain bu ayın başlarında kendi yapım şirkeri Freckle Films aracılığıyla yapımcılığını yaptığı ve başrolünde oynayacağı karaktere dayalı aksiyon filmi Eve'i duyurmuştu. Senaryoyu yazan Newton, filmde ayrıca yönetmen ve yapımcı olarak yer alıyordu. 

 

Chastain, #MeToo hareketinin güçlü bir destekçisi olarak biliniyor. Newton, hakkındaki iddialar nedeniyle filmden ayrıldığını açıkladı ve şunları söyledi: "Geçmişte başarısız olduğum durumu yönetme sorumluluğumun olduğunun farkındayım. Önemsediğim insanlara verdiğim zararı asla geri alamam ve bu utanç ve sorumluluğu her gün kendimle birlikte taşıyorum.

 

Newton'ın yerini alan Taylor, 2011 yılında The Help filminde Chastain ile birlikte çalışmıştı ve Chastain bu filmdeki rolüyle yardımcı oyuncu kategorisinde Oscar adayı olmuştu. 2014 yılında Get On Up ve 2016 yılında Girl on the Train filmlerini yöneten Taylor, şu an başrollerini Octavia Spencer, Luke Evans, Juliette Lewis, Missi Pyle ve Allison Janney'nin oynadığı Blumhouse gerilimi Ma'nın post-prodüksiyonunu sürdürüyor.