Warner Bros. Bahtsız Çizgi Karakter Wile E. Coyote Filmi İçin Çalışmalara Başladı

30.08.2018 14:40
Warner Bros. Bahtsız Çizgi Karakter Wile E. Coyote Filmi İçin Çalışmalara Başladı

Warner Bros, Lego Batman filminin yönetmeni Chris McKay'in yapımcısı olduğu, Coyote Vs. Acme isimli Wile E. Coyote filmi üzerinde çalışıyor. 


Living Biblically, Bordertown, Deadbeat ve It’s Always Sunny in Philadelphia gibi yapımlarda yer alan senarist kardeşler Jon ve Josh Silberman, Coyote Vs. Acme'nin senaryosunu yazmaları için stüdyo tarafından işe alındı. Wile E. Coyote; Bugs Bunny, Daffy Duck, Porky Pig, Elmer Fudd ve Yosemite Sam gibi Warner'ın Looney Tunes karakterlerinin bir üyesidir. Diyalog içermeyen çizgi filmlerdeki Coyote karakteri ilk olarak 1949 yılında "Fast and Furry-ous" adlı bölümde ortaya çıkmıştı. Bu çizgi film, Coyote'nin kurgusal şirket Acme Corporation'ın karmaşık aygıtlarını kullanmasına rağmen Road Runner'ı bir türlü yakalayamadığı 49 çizgi filmin ilkiydi. Çizgi filmlerde kullanılan Acme teknolojisi, her zaman Coyote'nin ezilmesi, yanması ya da yüksekten düşmesine sebep olan kazalar yaratıyordu.

 

McKay, ilk uzun film yönetmenliğini, dünya çapında 311 milyon dolar hasılat getiren 2017 yapımı Lego Batman ile yapmıştı. 2014 yapımı The Lego Movie filminde ise yardımcı animasyon yönetmeniydi. Warner Bros. ilk kez bir filminde Looney Tunes kahramanlarına yer vermiyor, 1996’da dünya çapında 230 milyon dolar hasılatı olan live action Space Jam filminde basketbolcu Michael Jordan ve Looney Tunes karakterleri birlikte yer almıştı. Stüdyoa daha sonra 2003'te Brendan Fraser'ın başrol oynadığı Looney Tunes: Back in Action filmini çekmiştir.