Emre Yeksan'ın Yeni Filmi 'YUVA' Dünya Prömiyerini 75. Venedik Film Festivali'nde Yaptı

31.08.2018 15:31

Emre Yeksan'ın ikinci kez yönetmenlik koltuğuna oturduğu yeni filmi YUVA’nın dünya prömiyeri 75. Venedik Film Festivali Biennale College Cinema kapsamında yapıldı.


Emre Yeksan'ın ikinci uzun filmi YUVA ilk gösterimini dün akşam 75. Venedik Film Festivali, Biennale College Cinema bölümünde yaptı. Gösterime yönetmen Emre Yeksan, yapımcı Anna Maria Aslanoğlu, oyuncular Kutay Sandıkçı, Eray Cezayirlioğlu ve İmren Şengel katıldı. Sala Giardino’da gerçekleşen gösterimde seyircilerin YUVA’ya ilgisi yoğundu. Ormanda münzevi bir hayat yaşamayı seçmiş bir adamın hikâyesini anlatan YUVA’nın çekimleri İğneada’da yapıldı. Biennale College - Cinema’nın 2017-2018 döneminde finanse ettiği üç projeden biri olan YUVA, Türkiye’den bu programın desteğini alan ilk film olma özelliğini de taşıyor. 

 

Yönetmen Emre Yeksan’ın, şehirdeki çevre felaketinin ardından yeni bir dünyayı keşfetmeye başlayan bir adamın öyküsünü anlattığı, 2017 yapımı ilk filmi Körfez de dünya prömiyerini geçtiğimiz yıl yine Venedik'te; 32. Venedik Uluslararası Eleştirmenler Haftası’nda yapmıştı. Yeksan ilk filmi Körfez'le 54. Ulusal Yarışma’dan En İyi Senaryo ödülü, 24. Uluslararası Adana Film Festivali'nden Jüri Özel Ödülü, 37. İstanbul Film Festivali’nde FIPRESCI Ödülü kazanmış, son olarak ise Crossing Europe Film Festivali Jüri Özel Ödülü’ne layık görülmüştü.