55. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde Ferzan Özpetek ve Cem Yılmaz'a Yaşam Boyu Başarı Ödülü Verilecek

31.08.2018 21:38
55. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde Ferzan Özpetek ve Cem Yılmaz'a Yaşam Boyu Başarı Ödülü Verilecek

İnsanlık temasıyla kapılarını 55. kez açacak olan Uluslararası Antalya Film Festivali, bu sene Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü, Ferzan Özpetek ve Cem Yılmaz'a verecek. 29 Eylül-5 Ekim'de gerçekleştirilecek festival kapsamında 55 film izleyiciyle buluşacak.


Türkiye'nin en büyük sinema festivallerinden olan Uluslararası Antalya Film Festivali, 29 Eylül- 5 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek. Festival kapsamında dünyaca tanınan Türk yönetmen Ferzan Özpetek ve oyuncu, yönetmen ve senarist olarak sinemada 20. yılını kutlayan Cem Yılmaz'a Yaşam Boyu Başarı Ödülü verilecek. Festival açılışını, İranlı yönetmen Asghar Farhadi'nin Everybody Knows filminin Türkiye prömiyeriyle yapacak. Filmin gösterimine Farhadi'nin de katılması bekleniyor. Bu yılki Onur Ödülleri ise Macaristanlı usta yönetmen Bela Tarr, oyuncu Itır Esen ve Cem Yılmaz'ın oynadığı Her Şey Çok Güzel Olacak filminin de yönetmeni olan Ömer Vargı'ya verilecek.

 

Festivalin Sanat Danışmanı Mirsad Purivatra, festivalin geçen yıl çok başarılı olduğunu ve Antalya'da mükemmel bir atmosferin yaşandığını söyledi: "Genç ve meraklı insanlar var. Her yıl çıtayı yükseltiyor. Bu festival Türk sinemasında yeni sesler duyulmasını sağlıyor. Türk film yazarları ve profesyonelleri arasında bir köprü oluşturabiliriz. Herkes yeni yetenekleri keşfedecek. Geçen yıl mülteci temamız vardı, bu yıl insanlık temada yer alacak. Özel bir jüri olacak. Antalya filmler şehri olarak anılacak.". Sanat yönetmeni Mike Downey ise, "Uluslararası yazarlar ve sinemacılar, halkla bir araya gelecek. Festivalin jüri başkanı geçen yıl 'Melekler Beyaz Giyer' filmiyle en iyi film ödülü alan Çinli yönetmen Vivian Qu olacak." açıklamasını yaptı.