David Cronenberg Yeni Dizisiyle Ekranlarda Olacak

03.09.2018 20:52
David Cronenberg Yeni Dizisiyle Ekranlarda Olacak

David Cronenberg, TV için geliştirdiği bir projenin henüz ilk safhalarında. Bu projenin, parçalara bölünmüş bir anlatının yaratıcısı olarak kendisinin de kariyerinde benzersiz bir yeri olacak.

 

Venedik Film Festivali'nde ömür boyu başarı ödülü ile onurlandırılan Crash ve Naked Lunch gibi kült filmlerin yönetmeni, festivalde sinemanın geleceği üzerine gerçekleşen bir panelde uzun soluklu bir kişisel TV projesi üzerinde çalıştığından bahsetti. Ancak, projesiyle ilgili herhangi bir ayrıntı vermeyi şimdilik reddetti ve henüz bunun hakkında konuşamayacağını söyledi. Cronenberg daha önce bazı TV projeleri için birer-ikişer bölüm olacak şekilde yönetmenlik yapmıştı. 2015 yılında True Detective dizisinin ikinci sezonu için gelen bir teklifi ise geri çevirmiş ve senaryoyu sevmediğini söylemişti.

 

Son olarak 2014 senesinde vizyona giren Maps to the Stars filmiyle beyaz perdede gördüğümüz ve filmin ardından sinema kariyerini noktaladığını açıklayan yönetmen, uzun süredir film dünyasından uzakta. Yeni TV projesi aslında kendisinin sinemaya dönmek için yaptığı ufak bir alıştırma turu mu, bunu da zaman gösterecek.