BBC, Cecil Day-Lewis’in Dedektif Romanı 'The Beast Must Die'ı Ekrana Uyarlıyor

04.09.2018 21:07
BBC, Cecil Day-Lewis’in Dedektif Romanı 'The Beast Must Die'ı Ekrana Uyarlıyor

BBC, Taboo dizisinin yapımcısı Scott Free London ile birlikte klasik cinayet gizem romanı The Beast Must Die'ı TV dizisi olarak uyarlıyor.

 

İngiliz devlet televizyonu BBC romanın yeniden uyarlaması için hazırlıklara başladı. Hikaye, saygın suç yazarı Frank Cairns'ın mükemmel cinayeti kusursuzca oluşturup daha sonra ismini suçtan temizlemek için üst düzey bir dedektifle çalışmasını konu alıyor. Kitapta, Cairns, küçük oğlunu öldüren vur-kaççı bir sürücüyü öldürmeyi amaçlar, ancak planlanan kurban öldüğünde ve Cairns baş şüpheliye dönüştüğünde, yazar masumiyetinde ısrar etmektedir. Gizemi çözmek için Cairns’ın eski dostlarından biri, yardım etmesi için özel dedektif Nigel Strangeways’le görüşüyor.

 

The Beast Must Die 1938 yılında, Daniel Day Lewis'in babası olan Cecil Day-Lewis'in takma ismi olan Nicholas Blake adıyla yazdığı bir romandır. BBC adaptasyonu, Gemma Arterton'un Their Finest adlı filmini yazan, ITV’nin The Level ve Vera’sının yanı sıra, BBC’nin Shetland'ı da dahil olmak üzere bir dizi İngiliz suç dramının senaristi olan Gaby Chiappe tarafından yazılıyor. Dizinin, beş ya da altı bölümlük bir proje olarak kurgulandığı ve Nathaniel Parker'ın yürütücü yapımcılığı üstleneceği biliniyor. Bu proje BBC için uzun soluklu bir seriye dönüşebilir çünkü Blake / Day Lewis, aynı dedektifin ana karakter olduğu 15 roman yazmıştır. The Beast Must Die, 1969'da Claude Chabrol'un yönettiği bir İtalyan filmi ve 1952'de Roman Vinoly Barreto'nun yönettiği bir Arjantin gerilim filmi olarak daha önce filme de uyarlanmıştı.