Michael Caine Tarihi Film ‘Medieval’ın Kadrosuna Girdi

07.09.2018 02:42
Michael Caine Tarihi Film ‘Medieval’ın Kadrosuna Girdi

Michael Caine, 14. yüzyılın Çek ikonu ve savaş lideri Jan Zizka'yı konu alan tarihi aksiyon-dram filmi Medieval'da Ben Foster'a katılıyor.

 

Ghoul filminin yönetmeni, Çek sinemacı Petr Jákl’ın yeni projesi, bu sonbaharda Prag yakınlarında çekimlere başlayacak. Jákl filmi kendi senaryosundan yönetiyor. Petr Jákl ve Cassian Elwes filmin yapımcılığını birlikte üstlenecekler. İngilizce dilinde çekilecek olan film Kutsal Roma İmparatorluğu'nun ordularını yenen saygın bir askeri taktikçi olan Trocnovlu yerel kahraman Jan Zizka'yı merkezine alıyor. Zizka yenilikçi stratejileriyle tanınır ve kendi birliklerinin, sayıca fazla olan yetenekli ve zırhlı rakiplerle yüzleşebilmesi için bölgedeki köylüleri çabucak eğitebilmesiyle nam salmıştır. Filmde Zizka'nın bölgenin varislerinden biri ve rakip bir kral ile yüzleşmesi de konu edilecek.

 

İki kez Oscar kazanan Caine, Çek Kralı 4. Wenceslaus'un sağ kolu olan Lord Boresh'i oynayacak. Caine, James Marsh'ın yönettiği King of Thieves filmiyle de yakında vizyonda olacak. Ünlü yıldız ayrıca Paul McCartney, Keith Richards ve İngiltere'nin altmışlı yıllardaki diğer ikonlarını içeren belgesel film My Generation'da hem anlatıcı, hem de yapımcı olarak yer aldı. Yapımcı Elwes, Caine'in kadroya katılımıyla ilgili “İşe ilk başladığımdan beri Michael Caine ile film yapmak hayalimdi. Şimdi bu rüya gerçekleşiyor ve bundan daha heyecanlı olamazdım. O yaşayan bir efsane.” açıklamasını yaptı.