Tom Waller Tayland'daki Mağara Operasyonunu Konu Alan 'The Cave' Filmini Yönetecek

08.09.2018 01:11
Tom Waller Tayland'daki Mağara Operasyonunu Konu Alan 'The Cave' Filmini Yönetecek

Tom Waller, Tayland'da gerçekleşen trajik mağara kurtarma operasyonunu konu alan The Cave filminin senaryosunu yazacak ve filmi yönetecek.


The Cave, Yaban Domuzu isimli küçükler futbol takımının zorlu kurtarılmasıyla ilgili bir dram filmi olacak. Film, 11 ila 16 yaşları arasındaki 12 erkek çocuğu ve antrenörlerinin bu yaz başlarında çıktıkları bir gezide muson yağmuruna yakalanarak, sığındıkları Tham Luang Mağarası'nda mahsur kalmalarını konu alıyor. Çocukların mağaradan kurtarılma operasyonu dünyanın pek çok ülkesinden uzmanların katılımıyla gerçekleşmiş ve bütün dünyanın ilgisini çeken süreç televizyonlardan canlı yayınlanmıştı. Olaydaki tek can kaybı ise çocuklara yardım götüren profesyonel bir dalgıcın, derin ve dar dehlizlerden geçerken yolunu kaybederek, oksijenini tüketmesiyle gerçekleşmişti.

 

Bir Tayland prodüksiyonu olarak çekilecek filmin yapımcılığını Tayland merkezli De Warrenne Pictures'ın yapacak. Çekimlerin Kasım ayında başlaması planlanıyor. İngiliz yönetmen Waller, Bangkok'ta doğdu ve Monk DawsonMindfulness and Murder ve The Last Executioner gibi yapımların yönetmenliğini üstlendi. Taylandlılar daha önce bu hikayeyi Hollywood'un filme çekme niyetine büyük tepki göstermişti. Ancak yine de konu kapanmış değil, Hollywood da hikayeyle ilgili kendi projelerini geliştirmeyi sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde mağara operasyonuyla ilgili farklı filmlerin de çekileceğini duyabiliriz.