Gemma Arterton Yeni Filmi ‘So Much Love’da Dusty Springfield'ı Canlandıracak

09.09.2018 23:55
Gemma Arterton Yeni Filmi ‘So Much Love’da Dusty Springfield'ı Canlandıracak

Gemma Arterton yeni filmi “So Much Love”da, 'You Don’t Have to Say You Love Me' şarkısıyla tanınan Dusty Springfield'i canlandıracak.


Film, İngiliz pop müzik efsanesinin, kariyerinin en bilinen albümü “Dusty in Memphis”i kaydetmek için Memphis'e olan yolculuğunu konu alacak. “Carol” filmiyle Oscar adayı olan senarist Phyllis Nagy, filmin senaryosunu yazdı ve yönetmen koltuğunda oturacak. Filmin yapımcılığını Elizabeth Karlsen ve Stephen Woolley'nin sahibi olduğu Number 9 Films üstleniyor. 1968'de geçen hikaye, Springfield'ın deneyimleri sonucu şekillenen siyasi duruşunu, müzikal etkileşimini ve müzik dünyasındaki ilişkilerini anlatıyor. “So Much Love”, Nagy’nin ilk yönetmenlik deneyimi olacak. Proje, kendisini 2015 yapımı “Carol” ve 2005 yapımı “Mrs. Harris” filmlerinde birlikte çalıştığı Karlsen ve Woolley ile yeniden bir araya getiriyor. 

 

Dusty Springfield uzun zamandır benim kahramanım - yenilikçi, parlak bir sanatçı ve karmaşık, çelişkili bir kadındı. Onu ekrana getirmek için sabırsızlanıyorum.” diyen Nagy, sözlerine “Elizabeth ve Stephen, yönetmenlerin vizyonlarını şiddetle savunan prodüktörler. Ve Gemma'nın kalibresinde bir sanatçıyla işbirliği yapmak (kendisi inanılmaz bir yetenek) her yazar/yönetmenin hayalidir.” diyerek devam etti. 

 

Arterton da yeni rolüyle ilgili, “Ergenliğimden beri Dusty Springfield'ın hayranıyım. Onun o hiç çaba göstermeden sahip olduğu güçlü sesi, müzikle duyguları aktarma şekli, Motown'u İngiltere'ye getirmesi... Cömert, esprili, utangaç, dışa dönük ve gerçek bir İngiliz eksantrikti. Onu oynamak için sabırsızlanıyorum.” açıklamasını yaptı. “Dusty in Memphis” albümü 1969'da piyasaya sürüldü. Number 9 Films, filmin soundtrack'i için Universal Music ile birlikte çalışıyor. Karlsen, filmin Springfield’ın daha önce hiç filme alınmamış hikayesini anlatacağını söyledi. “Stephen Woolley ve ben, 'Carol' ve 'Colette'in ardından 'So Much Love' filmini çekmekten gurur duyuyoruz. Bu, bir kadını merkeze yerleştirirken, kamera önünde ve arkasında iki büyük kadın yeteneği, Phyllis Nagy ve Gemma Arterton'u bir araya getirecek bir yapım olacak.” dedi.