Netflix, Steven Soderbergh’in Yeni Filmi ‘High Flying Bird’ü Satın Aldı

11.09.2018 23:49
Netflix, Steven Soderbergh’in Yeni Filmi ‘High Flying Bird’ü Satın Aldı

Netflix, Andre Holland, Zazie Beetz ve Melvin Gregg’in başrollerinde oynadığı Steven Soderbergh imzalı basketbol draması “High Flying Bird”ün dünya çapındaki haklarını satın aldı.

 

Yayın devi Netflix filmi gelecek sene yayınlamayı planlıyor. Bu çalışma Soderberg'in Netflix'le ilk iş birliği olacak. Soderbergh, “High Flying Bird”ü dağıtmak için birçok güçlü seçeneğimiz vardı, ama filmin kendi dilini ortaya çıkarmak ve bir yönetmen olarak Netflix'le çalışmaya başlamak için bunun mükemmel bir fırsat olduğunu hissettim.” dedi. Joseph Malloch'un yapımcılığını üstlendiği filmin yürütücü yapımcılığını Ken Meyer ve Andre Holland, Harper Road Films aracılığıyla yapıyor.

 

Hikaye, profesyonel basketbol müsabakası sırasında Holland'ın canlandırdığı bir menajerin, Gregg'in hayat verdiği bir basketbolcuya ilgi çekici ve tartışmalı bir teklif sunmasını konu alıyor. Beetz filmde Holland’ın bir dostunu canlandıracak. “Moonlight” senaryosuyla Akademi Ödülü kazanan Tarell Alvin McCraney filmin senaryosunu yazdı. Holland, bu filmde de yetişkin Kevin karakterini canlandırmıştı. Filmin kadrosunda Sonja Sohn, Zachary Quinto, Kyle MacLachlan, Jeryl Prescott, Caleb McLaughlin ve Bill Duke bulunuyor. Soderbergh, filmi Şubat ve Mart aylarında New York'ta çekmişti.