Netflix, ‘Avatar: The Last Airbender’ Dizisini Çekecek

19.09.2018 09:57
Netflix, ‘Avatar: The Last Airbender’ Dizisini Çekecek

Netflix, “Avatar: The Last Airbender”dan uyarlanacak bir live-action TV dizisinin siparişini verdi.

 

Yeni dizi, orijinal animenin showrunner'ları, yaratıcıları ve yürütücü yapımcıları olan Michael DiMartino ve Bryan Konietzko'dan geliyor. Dizinin prodüksiyonu 2019'da Nickelodeon ile ortaklaşa yapılacak. Dizi, Son Hava Bükücü Aang'in ve dört elementin temel alındığı dört ulusa bölünmüş bir dünyada yaşayan arkadaşlarının maceralarını konu alacak. Her ulustaki bükücü olarak bilinen özel insanlar, dövüş sanatları aracılığıyla elementlerden birini manipüle etme yeteneğine sahiptir. Avatar ise dört elementi de kontrol edebilmekte ve dünyaya denge getirmeyi amaçlamaktadır. Aang ve arkadaşları, Ateş Lordu Ozai'yi yenerek dünyayı kurtarmalı ve Ateş Ulusu tarafından sürdürülen yıkıcı bir savaşa son vermelidir.

 

Konietzko ve DiMartino, “Avatar'ın bu live-action uyarlamasını çekecek olma fırsatından dolayı heyecan içindeyiz. Aang’ın dünyasını sinematografik olarak her zaman hayal ettiğimiz gibi ve kültürel olarak uygun, beyaz ırktan olmayan oyuncularla hayata geçirmek için sabırsızlanıyoruz. Netflix, bu yeniden yorumlama için vizyonumuzu ortaya çıkarmamızı tamamen destekliyor. Onlarla ortak olmaktan ötürü minnettarız.” yorumunu yaptılar.

 

“The Last Airbender”, Şubat 2005'ten Temmuz 2008'e kadar, Nickelodeon'da üç sezon boyunca yayınlandı. Dizi, çok sayıda Annie Ödülü, Genesis Ödülleri, Primetime Emmy Ödülü ve Peabody Ödülü kazandı. Dizinin ardından M. Night Shyamalan'ın 2010 yapımı bir film uyarlaması da geldi. Ancak film eleştirmenler ve hayranlar tarafından ağır eleştiriler aldı ve Rotten Tomatoes'taki puanı sadece % 6 oldu. Avatar hikayesi ise Nickelodeon'da Avatar Korra ile devam etti.