Ünlü Oyuncu Ferdi Merter Hayatını Kaybetti

20.09.2018 12:34
Ünlü Oyuncu Ferdi Merter Hayatını Kaybetti

77 yaşındaki usta oyuncu Ferdi Merter hayata veda etti. Yer aldığı birbirinden ünlü film ve dizilerle tanınan oyuncunun ölüm haberini kızı Almula Merter sosyal medya üzerinden duyurdu.


Geçtiğimiz Şubat ayında düşerek kalçasını kıran Ferdi Merter, tedavi sürecinde fenalaşarak hastaneye kaldırılmıştı. Yoğun bakımda bulunan oyuncunun kızı Almula Merter, dün gece akşam saatlerinde Instagram hesabından yaptığı paylaşımla acı haberi sevenlerine duyurdu. Almula Merter'in paylaşımında "Babam beni böyle bırakıp gitmek var mıydı. Canım babamı tiyatro üstadımı Atamı az önce kaybettik. Canım babam ışıklarda uyu. Seni çok seviyorum." sözleri yer aldı.

 

En son Kiralık Aşk dizisinde Hulusi İplikçi rolüyle karşımıza çıkan Ferdi Merter, oyunculuk kariyeri boyunca yer aldığı pek çok önemli dizi ve film projesinde yer aldı. Ayrıca usta bir tiyatrocu olan Merter, Adana ve Ankara Devlet Tiyatroları'nda sanat yönetmenliği yaptı. Acı Hayat ve Kurtlar Vadisi Pusu gibi yapımlarda yer aldı. Ferdi Merter Sanat Akademisi ve Çığır Sahne’nin de kurucusu olan aktörün, şimdiye kadar yayınlanmış beş kitabı bulunmaktadır.