Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta (21 Eylül 2018)

21.09.2018 14:17

21 Eylül 2018 haftasında 5'i yerli toplam 11 film vizyona giriyor.


Bücür

Küçük yaşına rağmen tam bir bilgisayar dehası olan Umut, tüm yeteneklerini ortaya sererek annesinin izini bulur. İstanbul'a bir şekilde gitmeyi başaran Umut, burada Özge ile karşılaşır. Başlarını büyük bir belaya sokan ikili, bir yandan kötü adamlardan kaçmaya, diğer yandan da Umut'un annesini bulmaya çalışacaktır.


Dehşetin Yüzü

Geçmişinde karanlık olaylar yaşamış Rahip Burke ve rahibe olmak için son aşamaya gelmiş genç rahibe adayı Irene, kendini öldürmüş bir rahibeyle ilgili araştırma yapmak için Vatikan tarafından Romanya'nın ücra bir köşesindeki bir manastıra gönderilir. Manastırın sırrını öğrenen ikili, sadece hayatlarını değil hayatlarını adadıkları inançlarını da ortaya koyarak bir rahibe suretinde karşılarına çıkan şeytani güçle savaşacaktır.


Cesur Araba

Wheely'nin yarışlarda geçirdiği bir kaza, kariyerinin sona erip taksicilik yapmaya başlamasına, büyük bir borç batağına saplanmasına ve gururunun zedelenmesine neden olmuştur. Ancak günün birinde tanıştığı güzel Bella di Monetti aklını başından alır. Ne var ki Bella'nın Ben adında mafya bir sevgilisi vardır ve Wheely'nin etrafta dolaşmasından hoşlanmamıştır. Bella'yı kaçıran Ben, Wheely'nin üzerine de devasa bir kamyon olan Kaiser'i salar. Wheely, arkadaşı Putt Putt ile birlikte sevdiğini kurtarabilmek için tehlikeli bir maceraya atılır.


Sorma Neden

Kayhan, Yağmur'u kaçırıp ailesinin itirazlarına rağmen evlenmeye karar vermiştir. Ancak düğün günü Kayhan ortadan kaybolur. Ortada çok sayıda şüpheli vardır, ancak soruşturma derinleştikçe Kayhan'ı tanıyan herkesin onunla kapanmamış bir hesabı olduğu ve hiç kimsenin bu düğünü istemediği ortaya çıkar.


Kapımdaki Aşk

Reese Witherspoon'un başrolünde yer aldığı yapımda, iki çocuk annesi Alice Kinney yeni boşanmış, 40 yaşında bir kadındır. Doğum günü kutlaması için arkadaşlarıyla dışarı çıktığı akşam Harry, George ve Teddy adlı üç gençle tanışır. Ertesi gün annesinin de ısrarıyla bu gençlere evini açmayı kabul eden Alice'in hayatı, evdeki durumu duyunca geri dönen eski eşi Austen Blume'un gelişiyle iyice karışır.


Göç Yolu

1. Dünya Savaşı'ndan önce gerçekleşen Balkan Savaşları'nda Osmanlı'nın yenilgisiyle birlikte sahipsiz kalan Türk kökenli halkın, gördükleri baskının ardından evlerini geride bırakarak Anadolu'ya doğru geri dönüş yoluna çıkmaları ve yol boyunca yaşadıkları acılı olaylar filmde konu ediliyor. Turgut Ural'ın yönettiği filmin başrolünde Sinan Bengier oynuyor.


Güvercin

Yusuf, Adana'nın kenar mahallelerinden birinde ağabeyi ve ablasıyla birlikte yaşayan bir gençtir. Oturdukları evin çatısında, ölen babasından kalan güvercinlerini tutkuyla besleyip eğitmektedir. Yusuf, Maverdi adını verdiği dişi güverciniyle özel bir bağ kurmuştur. Ağabeyi kendisine çalışması ve para kazanması konusunda baskı yapar. Kuşlarından başka bir dünyayı tanımayan Yusuf, çalışma hayatı ve mahallesinin gerçekleriyle yüzleşir. Film, yönetmen Banu Sıvacı'ya 2018 Sofya Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Yönetmen ödülünü kazandırmıştır.


Nezih Bir Film

Girdiği hiçbir işte dikiş tutturamamış Nezih, uzun süre sürdürdüğü nalburluk işini de batırdıktan sonra kendisi gibi başarısız Kasım'la birlikte inşaat işine girer. Bu sektörde de bir sürü sonuçsuz denemenin ardından bir ihale almayı becerirler. Ancak sözleşme imzalayacakları toplantıda çenesini tutamayan Nezih yüzünden o fırsat da uçup gider. Durum yine umutsuz gözükürken beklenmedik bir iş teklifi alırlar. Ancak bu teklif, arkasından belalı kişilere bulaşacakları bir süreci beraberinde getirecektir.


Radiogram

Bulgaristan'ın Demir Perde ardında olduğu Komünist rejim yıllarında, Batı icadı birçok şey gibi Batı Müziği'nin de yasaklı olduğu yıllarda geçiyor öykü. Rodop Dağları'ndaki bir köyde yaşayan Ali, eşi Yasmin ve çocukları Müslüman halk üzerindeki farklı tehditlerle mücadele etmektedir. Ali günün birinde, evdeki radyoda sürekli Rock'n Roll dinleyen oğlu Ahmet'in elindeki radyoyu alarak parçalar. Bu yasaklı müziğin başlarına iş açmasından korkmaktadır. Ancak oğlunun ne kadar üzüldüğünü görünce, izinsiz ayrılması yasak olmasına rağmen köyden çıkıp yüz kilometre uzaktaki şehirden radyo almak üzere yola koyulur.


Bırakma Beni

İsa, Ahmed ve Muataz adında üç Suriyeli çocuk, savaşın sürdüğü ülkelerinden kaçıp Türkiye'ye gelmiştir. İsa, annesinin ölümüyle birlikte Şanlıurfa'daki Suriyeli çocuklar yetimhanesine gelince Ahmed ve Muataz ile iyi arkadaş olur. Üç çocuğun da yetimhaneye düşmesinin farklı hikayeleri vardır ve ortak amaçları buradan bir an önce çıkmaktır. Kendi çabalarıyla para kazanmaya çalışan çocuklar, yaşadıkları zorluklara rağmen birbirlerine tutunmaya çalışarak hayallerinin peşinden koşarken, umudu ve yaşama sevincini birbirlerinde bulurlar. Aida Begić'in yönettiği Bırakma Beni, Bosna Hersek'in 2018 yılı için Oscar adayı olarak belirlendi.


İntikam Meleği

Mutlu bir evliliği olan Riley North, bir akşam ailesiyle birlikte dışarıda vakit geçirirken silahlı bir saldırıya uğrar. Eşi ve kızını kaybeden Riley, saldırıdan yaralı kurtulmuştur. Cinayetlerin bölgedeki tehlikeli bir suç grubu olan Garcia karteli üyeleri tarafından işlendiği kesindir, ancak bu kartelin korkuttuğu insanlar tanıklık etmekten kaçınmakta, yetkili kişiler ise rüşvetle susturulmaktadır. Yine de Riley'nin yoğun çabalarıyla katiller mahkemeye çıkar, ancak delil yetersizliğinden serbest bırakılırlar. Bu olanları içine sindiremeyen acılı kadın ortadan kaybolur ve 5 yıl boyunca kendi kendini adeta bir asker gibi eğitir. Geri döndüğünde tam bir ölüm makinesine dönüşmüş olan Riley, ailesini katledenlerden, suçluları koruyanlardan, yozlaşmış sistemin parçası olan herkesten intikam almaya başlar. Sadece kartelin değil, polis ve FBI'ın da hedefi haline gelen Riley, diğer yandan bir halk kahramanına dönüşmüştür.