Marvel'ın Sıradaki Projesi ‘The Eternals’ın Yönetmeni Belli Oldu

24.09.2018 15:33
Marvel'ın Sıradaki Projesi ‘The Eternals’ın Yönetmeni Belli Oldu

Sundance'ta büyük ilgi gören bağımsız film “The Rider”ın Çinli yönetmeni Chloe Zhao, Marvel için “The Eternals”ı yöneterek devler ligine girmeye hazırlanıyor.


Matthew ve Ryan Firpo'nun senaryosunu kaleme aldığı filmin yapımcılığını Marvel Studios başkanı Kevin Feige yapıyor. Jack Kirby tarafından yaratılan The Eternals, Celestiallar’ın milyonlarca yıl önce insanlar üzerinde deneyler yaparak süper güçlü Eternallar ve daha şeytani yaratıklar olan Deviantlar’ı yaratma hikayesini konu alıyor. Bu iki grup, kendi üstünlüklerini kanıtlamak adına tarih boyunca birbirleriyle mücadele eder. Stüdyo The Eternals'ı, geçtiğimiz hafta yayınlanan fragmanıyla büyük ilgi toplayan Captain Marvel'la birlikte yeni faz için mükemmel bir geçiş filmi olarak görüyor. Bilindiği üzere vizyona girecek olan son Avengers filmiyle, Marvel evreninde üçüncü faz tamamlanıp izleyicilere yeni kahramanların tanıtıldığı dördüncü faza geçilecek.

 

Yönetmen olarak adını hızla duyurmaya başlayan Zhao, ilk filmi “Songs My Brothers Taught Me”yi 2015 yılında çekmiş, son filmi “Rider”la ise Sundance Film Festivali'nde Indie Spirit ödülüne aday olmuş ve çok iyi yorumlar almıştı. Marvel yöneticilerinin, işlerinden çok etkilendikleri ve büyük stüdyolarla anlaşma yapması an meselesi olan yönetmeni elinden kaçırmamak uğruna yönetmenle anlaşma sürecini oldukça kısa tuttuğu söyleniyor. Zhao, Marvel Studios'un daha fazla kadın yönetmenle çalışmak istediğini duyurmasının ardınan anlaşılan ilk kadın yönetmen oldu.