Bruce Greenwood 'The Shining'in Devam Filmi 'Doctor Sleep'in Kadrosuna Katıldı

24.09.2018 21:57
Bruce Greenwood 'The Shining'in Devam Filmi 'Doctor Sleep'in Kadrosuna Katıldı

Bruce Greenwood, Stanley Kubrick'in klasik filmi The Shining'in devamı niteliğinde olan Doctor Sleep'te rol alacak.

 

Orijinali 1980 yılında vizyona giren Stephen King uyarlaması The Shining filminin başrolündeki Jack Nicholson'ı, ailesini metruk Overlook Oteli'ne yerleştirdikten sonra yavaş yavaş delirmeye başlayan Jack Torrance rolünde izlemiştik. Film büyük bir başarı yakalayarak, tüm zamanların en ikonik korku filmlerinden biri olmasına rağmen; Stephen King, Kubrick'in uyarlamasıyla ilgili pek çok noktayı beğenmemişti ve bunların çoğu da kaynak hikayede yapılan değişikliklerden kaynaklanıyordu. En büyük değişiklik ise Jack'in oğlu Danny'nin 'Shining' kitabında anlatılan doğaüstü güçlerinin, filmde pek de belli olmamasıydı. Belki de bu nedenle, King'in 2013 tarihli romanı Doktor Sleep'te başrol Danny'nin oldu. Bu yeni roman da tıpkı öncülü The Shining gibi beyaz perdeye uyarlanıyor.

 

Mike Flanagan, Ewan McGregor'un Danny Torrance'ı oynayacağı Doktor Sleep filmini yönetiyor. Flanagan, Akiva Goldsman'ın uyarladığı senaryoda, babasıyla aynı öfke ve alkolizm problemleriyle boğuşan 40'lı yaşlarındaki Redrum çocuğunun hayatını konu alacak. Danny, kendisiyle benzer yeteneklere sahip genç bir kızla psişik bir bağlantı kurduktan sonra, kendisininki gibi güçleri olanları hedef alan korkunç bir grup keşfedecektir. Ocak 2020'de vizyona girmesi planlanan filmin kadrosuna Star Trek'in Christopher Pike'ı olarak tanınan Bruce Greenwood da katıldı. Greenwood filmde Dr. John'u canlandıracak. Deneyimli Kanadalı aktör, hem televizyonda hem de sinemada itibarlı bir kariyere sahip. 

 

Doctor Sleep, The Shining'in kitap versiyonunun devamı olarak iyi yorumlar aldı ancak Kubrick'in film uyarlamasında yapılan değişiklikler göz önüne alındığında, Doctor Sleep'in Shining'le birebir tutarlı olacağını söylemek zor. Aynı karakterleri, yerleri ve temaları paylaşmasına rağmen, Doctor Sleep öncülünden oldukça farklı bir hikayeye sahip. Bu nedenle doğrudan bir devam hikayesi bekleyen hayranlar biraz hayal kırıklığına uğrayabilir.