Bill Cosby Cinsel Saldırı Suçlamasıyla Cezaevine Gönderildi

26.09.2018 18:09
Bill Cosby Cinsel Saldırı Suçlamasıyla Cezaevine Gönderildi

14 yıl ve devam eden iki davanın ardından, Amerikalı ünlü oyuncu ve komedyen Bill Cosby cinsel saldırı suçlamasından 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı. Cosby mahkeme salonunu elleri kelepçeli olarak terk etti.


81 yaşındaki Bill Cosby'nin kefaletle serbest bırakılma talebi reddedildi. Ünlü komedyen uzun süredir devam eden davasını temyiz aşamasında da kaybederek eyalet hapishanesine kelepçelenmiş olarak götürüldü. Cosby 2004 yılında Philadelphia'daki evinde Andrea Constand'a ilaç vermek ve cinsel saldırıda bulunmak da dahil olmak üzere üç farklı cinsel saldırı suçundan yargılanmıştı.

 

Cosby, Hollywood'un güç sahibi erkeklerinin kadınlara uyguladığı taciz ve cinsel saldırılarını gün yüzüne çıkaran #MeToo hareketinin başlangıcından bu yana hüküm giyen ilk ünlü isim oldu. Montgomery'de görülen duruşmada Yargıç Steven O'Neill, hapis cezasının yanı sıra Cosby'yi "cinsel saldırgan" olarak kayıt altına aldırdı. Bu kararla birlikte, Cosby cinsel saldırıdan hüküm giymiş kişiler listesine eklenecek ve yaşadığı bölgedeki komşuları ve çevredeki okullar Cosby'nin varlığına karşı uyarılacak.

 

Bill Cosby'nin sözcüsü Andrew Wyatt ise davayı, ABD tarihindeki "en cinsiyetçi ve ırkçı dava" olarak tanımladı ve ünlü komedyenin 'seks savaşının' kurbanı olduğunu söyledi. Daha önce Cosby hakkında elliden fazla kadın cinsel saldırı suçlamasında bulunmuş ancak bunların önemli bir kısmı zaman aşımına uğradığı için değerlendirmeye alınmamıştı. Bill Cosby, ABD'de 1984-1992 yılları arasında yayımlanan ve Türkiye'de de çok sevilen Cosby Ailesi adlı dizideki rolüyle ün kazanmıştı.