'Black Mirror' Aralık Ayında Beşinci Sezonuyla Dönecek

30.09.2018 23:45
'Black Mirror' Aralık Ayında Beşinci Sezonuyla Dönecek

Son iki senedir bağımsız bölümleriyle En İyi TV Filmi dalında Emmy kazanan yapım, Netflix'teki beşinci sezon prömiyeri için gün sayıyor. Yeni sezonda "Kendi Maceranı Seç" temalı enteresan bir bölüm de bulunacak.

 

Black Mirror” hayranlarının yeni bölümleri izlemek için daha önce duyurulduğu gibi 2019'a kadar beklemesi gerekmeyebilir. Bilimkurgu-antoloji türündeki ünlü dizinin beşinci sezonunun, yeni yıl başlamadan Netflix'e geri dönmesi planlanıyor. Çekimleri ilkbahar aylarında başlayan yapımın bu sene ekranlarda olabileceği düşünülmüyordu ancak Bloomberg'in duyurusuna göre, “Black Mirror”ın yeni sezonu Aralık ayında başlayacak ve altı bölüm olarak yayınlanacak. Dizinin dördüncü sezonu da 29 Aralık 2017 tarihinde yayınlanmıştı. Yapılan duyuruya göre beşinci sezonun, Netflix'in daha fazla interaktif dizi yayınlama projesinin bir parçası olarak tıpkı çocuklar için yayınlanan interaktif maceralarda olduğu gibi, izleyicilerin maceranın gidişatına karar verdiği "kendi maceranı seç" temalı bir bölümü de içermesi bekleniyor. Netflix'ten yayın tarihiyle ilgili bir açıklama henüz gelmedi.

 

Netflix, İngiliz yapımı Black Mirror dizisinin dağıtım ve yayın haklarını üçüncü seszondan itibaren devralarak, yapımı kendi orijinal dizilerinin arasına eklemiş ve büyük başarı kazanmıştı. Dizi son iki senedir “San Junipero” ve “USS Callister” bölümleriyle Emmy ödülleri kazandı. Yayın devi yeni bölümlerin konularıyla ilgili şimdiye kadar bir açıklama yapmadı ama setten sızan ilk fotoğraflar 1980'li yılların İngiltere'sini gösteriyordu. Dizinin Netflix'e geçmesiyle birlikte Jodie Foster, John Hillcoat, Joe Wright, Dan Trachtenberg ve David Slade gibi yüksek profilli isimler yönetmen koltuğunda oturmaya başladı.