“Susam Sokağı” Filmini Kimin Yöneteceği Belli Oldu

30.09.2018 23:49
“Susam Sokağı” Filmini Kimin Yöneteceği Belli Oldu

Warner Bros. sonunda live-action “Susam Sokağı” filmini yönetecek ismi belirledi.


Portlandia” dizisinin yönetmen ve yaratıcısı Jonathan Krisel, Warner Bros için live-action “Susam Sokağı” filmini yönetmeye hazırlanıyor. Söylentilere göre filmin bir müzikal olarak çekilmesi planlanıyor. Warner Bros yapımı MGM ile birlikte finanse edecek. Yapımcılığı ise Shawn Levy, Michael Aguilar ile birlikte üstleniyor. Mike Rosolio senaryonun ilk taslağını kaleme alırken, en son versiyonu Chris Galletta yazdı. Projenin geliştiricileri arasında “Ocean's 8” prodüktörü Jesse Ehrman da yer alıyor.

 

İlk kez 1969'da yılında ekranlarımızda yer alan eğitici dizi, gerçek oyuncular, kuklalar ve animasyonlarla çocukların dikkatini çekmeyi hedeflemişti. Günümüzde ise kukla karakterler Edi ile Büdü, Kermit, Kurabiye Canavarı, Tüylü ve Elmo gibi karakterler bütün dünyada hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından tanınıp sevilmektedir. Yıllardır PBS ekranlarında yayınlanan dizi, Sesame Workshop'un 2015 yılında HBO ile imzaladığı beş sezonluk anlaşmanın ardından kanal değiştirdi. Shawn Levy hakları daha önce Fox'un elinde olan film üzerinde 2012'den beri çalışmalarını sürdürüyor. Warner Bros. son yıllarda en büyük önceliğini DC Universe’e veriyor olmasına rağmen, aile odaklı filmlere de yatırım yapıyor. “Susam Sokağı” markası da küresel popülaritesi göz önünde bulundurulduğunda stüdyonun çekeceği en önemli aile filmlerinden biri olacak. 

 

Film, son birkaç yılını “Portlandia”yı televizyonda en çok beğenilen dizilerden biri haline getirerek geçiren Krisel’in çektiği ilk büyük stüdyo filmi olacak. Dizi 2011'deki prömiyerinden bu yana, üç kez ez iyi yönetmen adaylığı da dahil olmak üzere sayısız Emmy adaylığı kazandı.