Greg Berlanti Fox İçin ‘The Editor’ Filmini Yönetecek

30.09.2018 23:51
Greg Berlanti Fox İçin ‘The Editor’ Filmini Yönetecek

Yapımcı Greg Berlanti, 20th Century Fox'la yaptığı genel film anlaşmasının bir parçası olarak stüdyonun bir sonraki filmini yöneteceğini açıkladı.


Berlanti ve Elizabeth Gabler, Fox 2000 markası altında 1990'larda New York City'de bir kitap editörü olarak çalışırken Jacqueline Kennedy Onassis tarafından yönlendirilen James adlı genç bir yazar hakkındaki “The Editor” uyarlamasını çekecek. Onassis, daha “otantik” bir son yazmak için kendisini zorladığında, genç yazar karmaşık ailesiyle ilgili gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalır. Berlanti ve Fox 2000, geçtiğimiz yılki 17 milyon dolar bütçeli “Love, Simon” ile dünya çapında 66,3 milyon dolarlık hasılat getiren başarılı bir çalışma gerçekleştirdi. Şimdilik prodüksiyon takvimi çok net olmasa da, film vizyona girdiğinde Fox'un yeni sahibi Disney'in çatısı altında olacak.

 

“The Editor”, Steven Rowley’in Nisan ayında G. P. Putnam’s Sons tarafından piyasaya sürülecek olan aynı isimli romanına dayanıyor. Rowley filmin senaryosunu yazacak ve yürütücü yapımcılardan biri olacak. Berlanti, Rob Weisbach ve Sarah Schechter ile birlikte yapımcılığı da üstleniyor. Ünlü yapımcı film anlaşmasına ek olarak Warner Bros. Television'la 300 milyon dolarlık genel bir anlaşma da imzalamıştı. Bu anlaşma doğrultusunda Caroline Kepnes'in romanına dayanan yeni Lifetime dizisi “You”nun prodüktörlüğünü yapıyor.