Bu Hafta Ne İzlesek?

06.02.2009 15:47
Bu Hafta Ne İzlesek?

Bu hafta vizyon programı, Oscar’a aday gösterilen iddialı filmler ve genç kitleye hitap eden eğlenceli yapımlardan oluşuyor.
    
Benjamin Button\'ın Tuhaf Hikayesi (The Curious Case Of Benjamin Button), gerçek hayatta karşılaşılması zor olan orijinal hikayesi, yönetmeni ve oyuncularıyla dikkat çekerken; gerçek bir sinema filmi izleme şansını da sunuyor. 80 yaşında doğup, giderek gençleşen bir adamın hikayesi ve kendini keşfi bile izlemek için yeterli bir sebep.

Gerçek Masallar (Bedtime Stories) ise daha çok çocuklara ve gençlere hitap eden Adam Sandler katkılı masalımsı bir film. Yeğenlerine anlattığı masalların yaşamında da gerçekleştiğini gören kahramanımızın hikayesi yakın zamanda gösterime giren “Mürekkep Yürek”i de andırıyor bu açıdan. Sandler hayranıysanız sizi memnun edecek film, aksi durumda sizi pişman da edebilir.

Şüphe (Doubt) Meryl Streep ve Philip Seymour Hoffman’ın oyunculukları ve şaşırtıcı senaryosuyla bu haftanın en fazla ilgiyi hak edenlerinden biri. Aynı okulda görevli bir rahip ve ondan bir taciz nedeniyle şüphelenen bir rahibenin hikayesi özetle. Oyunculuklarla kuvvetlenen ve etkileyici bir sinema yolculuğu için ideal bir seçim.

Öldür Beni, bu haftanın tek yerli filmi. Yönetmeni Korhan Uğur’un ilk filminde gizemli bir köyde bir şerbet içerek ölümsüz olan ve o köyden çıkamayan Ozan’ın hikayesi anlatılıyor. Fantastik bir hikaye anlatılmaya çalışılmış ancak ne yazık ki acemiliklerle dolu bir ilk film bu. Hele ki oyunculukların yapaylığı ve seslendirmelerin kötülüğü filmin eksileri. “The Others”ı hatırlatan hikayesiyle yine de bazı izleyiciler için enteresan olabilir.

Beşir’le Vals (Waltz With Bashir), bu sene İsrail’in Oscar’daki adayı olan gayet başarılı bir animasyon. Lübnan savaşını, bir yönetmenin gözünden, savaşa katıldığı arkadaşlarıyla konuştukça ortaya çıkan ayrıntılarıyla izliyoruz. Tüm karakterlerin gerçek olduğu film, hala savaşlar altındaki dünya düzenini de sorguluyor.  Güzel bir anlatım ve güzel kareler görmek isteyen yetişkinlere iyi bir fırsat.

Dünya ve Desie (Dunya & Desie) 18 yaşlarında biri Faslı diğeri Hollandalı iki genç kızın hikayesi. Ailesi tarafından kuzeniyle evlendirilmek için Fas’a gönderilen Dunya’nun peşinden Desie de gider ve bu yolculukla hayatın kendilerince anlamlarını keşfederler. Ancak bu keşif sıkıcı ve klişelerle dolu ne yazık ki. Daha önce çok daha iyilerini izlediğimiz bu film, bir diziden uyarlama.

Tercih tabii ki sizin. Herkese iyi seyirler.

Yazı: Ahmet Kamil Taşkın