Helen Mirren'ın Çariçe Büyük Caterina Rolündeki İlk Görüntüsü Geldi

08.10.2018 00:24
Helen Mirren'ın Çariçe Büyük Caterina Rolündeki İlk Görüntüsü Geldi

Helen Mirren'ın HBO ve Sky ortak yapımı mini dizi "Catherine the Great"ten, Çariçe Caterina rolündeki ilk karesi paylaşıldı.


Geçtiğimiz hafta HBO'nun tarihi mini dizisi "Catherine the Great"ten Helen Mirren'in ilk görüntüsü paylaşıldı. Mini dizi, 18. yüzyılın yaklaşık yarısı boyunca Rusya'nın her yerinde tahakküm kuran Rus çariçe Caterina'nın siyasi olarak çalkantılı iktidarını ve özel hayatını konu alıyor. Rusya'yı büyük bir devlet haline getiren Caterina'nın saltanatının son dönemlerini takip eden dizi, çariçenin Grigory Potemkin'le olan tutkulu ilişkisine de bakış sunuyor. Potemkin ve Caterina; skandallar, entrika ve muazzam çatışmaların ortasında, rakiplerini aşarak günümüzün Rusya'sını inşa eden eşsiz bir ilişki kuruyorlar.

 

Diziden paylaşılan ilk fotoğrafın yanı sıra, HBO oyuncu kadrosuna yeni eklemelerini de duyurdu: Gina McKee, Catherine'in yakın arkadaşı ve sırdaşı Kontes Bruce'u, Rory Kinnear Bakan Panin'i, Richard Roxburgh Catherine’in eski sevgilerinden biri olan Grigory Orlov’u, Kevin R. McNally Catherine’nın iktidara gelmesini sağlayan darbenin işbirlikçilerinden Alexei Orlov'u, ve Sam Palladio, Catherine'in genç sevgilisi Alexander Vasilchikov'u canlandıracak. Jason Clarke'ın Grigory Potemkin'i oynadığı yapımda, Joseph Quinn'i de Caterina'nın oğlu ve tahtın bir sonraki varisi rolünde görüyoruz. 

 

Dört bölümlük mini dizide oynadığı role ek olarak, Mirren dizide aynı zamanda yürütücü yapımcı olarak yer alıyor. Yönetmen koltuğunda Philip Martin'in oturduğu dizinin senaryosu, 2005 yapımı mini dizi I. Elizabeth'in de senaryosunu yazan Nigel Williams tarafından yazıldı. Dizinin yayın tarihi ise henüz duyurulmadı.