Fox News Skandalını Konu Alan Filmde Rupert Murdoch'u Malcolm McDowell Canlandıracak

08.10.2018 23:34
Fox News Skandalını Konu Alan Filmde Rupert Murdoch'u Malcolm McDowell Canlandıracak

Malcolm McDowell, Annapurna’nın çekeceği eski Fox Haber müdürü Roger Ailes'ın cinsel taciz skandalını konu alan filmde News Corporation şirketinin sahibi, ünlü medya patronu Rupert Murdoch’u oynayacak.


Ünlü aktör, Nicole Kidman, John Lithgow, Kate McKinnon, Margot Robbie ve Charlize Theron'un da yer aldığı, yıldızlarla dolu yetenekli bir oyuncu kadrosuna katılıyor. Filmin senaryosu “The Big Short” filminin de senaristi olan, Akademi Ödülü sahibi Charles Randolph tarafından yazıldı. “Trumbo”nun yönetmeni Jay Roach ise yönetmen koltuğunda oturuyor. Henüz ismi belli olmayan film Ailes'in çöküşüne odaklanıyor ve haber baronunu iktidardan düşürmek için sektördeki cinsiyetçilik kültürünü alaşağı eden bir grup kadın çalışan üzerinden anlatılıyor. Filmde Nicole Kidman, Temmuz 2016'da Ailes'a taciz nedeniyle dava açan Fox News muhabiri Gretchen Carlson'ı oynayacak. Charlize Theron, kendi taciz hikayesini halkla paylaşarak gidişata dur diyen Megyn Kelly'e hayat verecek ve Margot Robbie'yi de Fox News'un kurgusal bir yapımcısı rolünde göreceğiz. Roger Ailes'ı ise John Lithgow canlandırıyor. 

 

Ailes, Carlson'ın davasının birkaç hafta ardından Fox News'tan kovuldu ve başka kadınlar da daha sonra benzer cinsel taciz iddialarıyla ortaya çıktı. Ailes'i 1996'da haber servisinin başına getiren Murdoch, sonuçta Ailes'i kovma kararını vermiş olmasına rağmen, Ailes'in en güçlü destekçilerinden biriydi. Annapurna'nın Charlize Theron ve Beth Kono ile birlikte yapmıcılığını yaptığı filmin vizyon tarihi şimdilik belli değil. Murdoch'u canlandıracak olan Malcolm McDowell, Stanley Kubrick klasiği “A Clockwork Orange”daki çığır açan rolünün de dahil olduğu, yaklaşık 60 yıllık inanılmaz bir kariyere sahip. Kendisinin önceki işleri arasında “Star Trek: Generations”, “Time After Time” ve “Halloween” de bulunuyor.