Ridley Scott TNT Dizisi 'Raised by Wolves'un Yapımcılığını Yapacak

08.10.2018 23:37
Ridley Scott TNT Dizisi 'Raised by Wolves'un Yapımcılığını Yapacak

TNT, Ridley Scott'ın yürütücü yapımcılığını yapacağı bilim kurgu/drama dizisi 'Raised by Wolves'un siparişini verdi. Kanal diziyi pilot bölüm bile hazırlatmayarak, doğrudan yayın takvimine aldı.

 

“Raised by Wolves” isimli dizi, gizemli ve el değmemiş bir gezegende insan yavrularını yetiştirmekle görevlendirilen iki robotun hikayesini konu alacak. İnsanların gelişen kolonisi dini farklılıklar nedeniyle parçalanma tehdidi altındayken, androidler insanların inançlarını kontrol etmenin zor bir görev olduğunu öğrenecektir. Aaron Guzikowski dizide yazar, yürütücü yapımcı ve showrunner olarak yer alacak. Guzikowski daha önce ünlü film “Prisoners”ın senaryosunu yazmıştı ve son olarak “Papillon”un yeniden çevriminin senaristi olarak görev aldı. Ridley Scott, Scott Free Productions şirketi aracılığıyla, David W. Zucker ve Jordan Sheehan'ın yanında yürütücü yapımcılığı üstlenecek.

 

TNT'nin orijinal yapımlardan sorumlu başkan yardımcısı Sarah Aubrey, “Ridley Scott, bilim-kurgu türünün en iyisidir. Tüm zamanların en önemli bilim kurgu filmlerini yönetmenin yanı sıra, Alien’in Ripley'inden, Prometheus'un Elizabeth Shaw'una kadar türün en ikonik karakterlerini yarattı. Aaron'un karmaşık ve fütüristik 'Anne' karakterini yorumlaması için Ridley'le çalışmak heyecan verici. İnsanın hem zekasına meydan okuyan, hem de heyecanlı fangirl tarafını uyandıran bir televizyon yapımına son derece nadir rastlanır. “Raised by Wolves” ise her ikisini de yapan ender bir dizi.” yorumunu yaptı. 


Scott, ayrıca dizinin bir bölümünde yönetmenlik de yapacak. Bu plan Scott'un bir televizyon dizisi için ilk kez yönetmenlik koltuğuna oturmasını sağlayacak. Yönetmen yeni dizisiyle ilgili olarak “Ben her zaman bilim-kurgu türünde yeni sınırlar arayışındayım ve varoluşsal sorularla mücadele eden karakterlerle dolu, tamamen farklı ve yaratıcı bir dünya olan “Raised by Wolves”ta gerçekten orijinal bir yan buldum: Bizi insan yapan nedir? Bir aile nasıl oluşur? Ya tekrar başlayarak gezegenimizde yarattığımız kargaşayı yok edebilseydik? Hayatta kalır mıydık? Daha iyisini yapar mıydık? TNT’nin etkileyici, cesur ve kaliteli programlarla dolu olması göz önüne alındığında, burası bu tür iddialı bir yapım için doğru yuva gibi görünüyor.” dedi. Proje, Scott’ın yeniden TNT'yle çalışmaya başlamasını sağlayacak. Yönetmen 2007 yılında TNT’nin CIA mini dizisi “The Company”nin yürütücü yapımcılığını yapmıştı.