'Hayvan Mezarlığı'nın Yeni Versiyonundan İlk Altyazılı Fragman ve Poster Geldi

08.10.2018 23:39

Stephen King'in kült kitabı Hayvan Mezarlığı'nın 5 Nisan 2019 tarihinde vizyona girecek yeniden çevriminin Türkçe altyazılı fragmanı ve yeni bir posteri hayranlarla paylaşıldı. 


Son dönemde kitapları sık sık sinemaya uyarlanan Stephen King'in korku dolu bir romanı daha beyaz perdeye uyarlanıyor. Hem de ikinci kez! Stephen King’in 1983 tarihli romanına dayanan Hayvan Mezarlığı, Creed ailesinin tuhaf ve ölümcül deneyimlerini anlatıyor. Bir araba kazasında hayatını kaybeden küçük oğlunu geri getirebilmek için onu eski bir mezarlığa gömen acılı baba dehşetin bambaşka bir boyutuyla tanışacaktır. Romanın 1989 yılında Mary Lambert tarafından çekilmiş ilk uyarlamasında eleşitmenler ve izleyiciler filmin başarısı konusunda ikiye bölünmüşlerdi. Yeni uyarlamada yönetmenler Kevin Kolsch ve Dennis Widmyer'in seyirciyi korkudan zıplatmaktansa filmin psikolojik gerilim boyutunu ön plana çıkaracağı düşünülüyor. 

 

Jeff Buhler'in senaryosunu yazdığı yapımın başrollerinde Jason Clarke, John Lithgow ve Amy Seimetz yer alıyor. Filmin resmi hesabı tarafından tweet'lenen posterde, kürek taşıyarak tahta haçlardan uzaklaşan bir adamı görüyoruz. Bu adam muhtemelen filmin ana karakteri Louis Creed. Önündeki yolda ise kırık dallara ve hem hayvanların hem de insanların iskeletleri karışmış görünüyor. Poster aynı zamanda hem orijinal kitapta, hem de filmlerde tekrarlanan ifadeyi taşıyor: “Bazen ölü olmak daha iyidir.”