Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta (12 Ekim 2018)

12.10.2018 15:39

12 Ekim 2018 haftasında 1'i yerli toplam 5 film vizyona giriyor.

 

Yol Arkadaşım 2

Oğuzhan Koç ve İbrahim Büyükak'ın başrollerini paylaştığı, çok sevilen Yol Arkadaşım'ın devam filminde, ilk filmde yapılan yolculuğun ve yaşanılan maceranın ardından bir sene geçmiştir. Onur ve Şeref aynı evi paylaşmaktadır. Şeref aynı zamanda Onur'un menajerliğini üstlenmiş olsa da pek başarılı olamamış, bu da Onur'un eski işine geri dönmeyi düşünmeyi başlamasına neden olmuştur. Bu sırada Şeref'in ayarladığı bir iş yüzünden turneye çıkarlar. Yolculuk her ikisinin karşısına da birçok sürpriz çıkaracaktır.


Uzun Kabus

Dört genç kızdan oluşan bir arkadaş grubu, artık bir efsaneye dönüşmüş gizemli bir varlık olan Slender Man efsanesinin gerçek olmadığını teyit etmek için bir ritüel gerçekleştirir. Bir hafta sonra içlerinden Katie ortadan kaybolur. Olayı araştıran arkadaşları, Slender Man'in gerçekten var olduğuna inanmaya başlamışlardır. Artık onu akıllarından atmaları, gözlerinin önünden silmeleri mümkün değildir.


El Royale'de Zor Zamanlar

Birbirini tanımayan yedi yabancı, farklı yerlerden başladıkları yolculuklarında California-Nevada sınırında bulunan Tahoe Gölü yakınlarındaki El Royale Oteli'nde bir araya gelir. Hepsinin unutmak ve unutturmak istediği sırları vardır. O akşam hepsinin geçmişleriyle hesaplaşma akşamı olur, kurtuluş için de son şanslarını iyi kullanmaları gerekmektedir. Drew Goddard'ın yönettiği filmin başrollerinde Chris Hemsworth, Jon Hamm, Jeff Bridges, Dakota Johnson, Cynthia Erivo, Nick Offerman ve Cailee Spaeny gibi yıldız isimler yer alıyor.


Kings

Deniz Gamze Ergüven'in yönettiği filmde, Amerikan yakın tarihinin en çok iz bırakmış olaylarından Rodney King'in öldürülmesinin sonrasında 1992'de Los Angeles'ta gergin hava devam etmektedir. Evlat edindiği çocuklarını büyütmeye ve hayata tutunmaya çalışan Millie Dunbar için de durum bu şekildedir. Ancak King'in ölümünden sorumlu tutulan polis memurlarının dava sonucunda ceza almaması, Los Angeles sokaklarını yangın yerine çevirir. Dunbar ailesini şiddet ve ölüm tehlikesinden korumaya çalışırken pek geçinemediği komşusu Obie Hardison da onlara yardımcı olmaya karar verir. Halle Berry ve Daniel Craig filmin başrollerini paylaşıyor.


Mirasçılar

Chela ve Chiquita 30 yıldır birlikte yaşayan, ailelerinden kalan büyük miras nedeniyle ömürleri rahat içinde geçmiş iki Paraguaylı kadındır. Ancak mirasları suyunu çekince eşyalarını satmak zorunda kalırlar, en sonunda Chiquita dolandırıcılık suçlamasıyla hapse düşer. Çaresiz kalan Chela, hayatta kalabilmek için genelde yaşlı kadınlara hizmet eden bir korsan taksi servisinde çalışmaya başlar. Uzun yıllar sonra araba kullanmak zorunda kalan Chela, dışarıda hayatın ne kadar zor olduğunu öğrenirken kendisinden çok daha genç Angy ile tanışır. Dünyayla ve insanlarla daha fazla ilişki içinde oldukça, kendini de yenilemeye ve değişmeye başlar. Film, Berlin Film Festivali'nden FIPRESCI ödülüyle döndü.