Engelsiz Filmler Festivali Eskişehir'de Başladı

13.10.2018 19:53

Festival’in ilk gününde film gösterimlerinin yanı sıra işitme engelli minik sinemaseverlerle “Canlan Kıpırdan Animasyon Atölyesi” de gerçekleşti.

Bu yıl altıncı kez sinemaseverlerle buluşan Engelsiz Filmler Festivali’nin İstanbul’dan sonraki ikinci durağı Eskişehir oldu. Festival’in ilk gününde; Taşbaşı Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen gösterimlerin yanı sıra 9-12 yaş arasındaki işitme engelli sinemaseverlerin canlandırma sanatıyla tanıştığı “Canlan Kıpırdan Animasyon Film Atölyesi” gerçekleşti.

Canlandırma sanatçısı Işık Dikmen tarafından gerçekleşen atölyeye 9-12 yaş arasındaki 12 işitme engelli minik sinemasever katıldı. Canlandırma sanatıyla tanıştıkları atölyede çocuklar ilk olarak kendilerine verilen malzemelerle hayallerindeki karakterleri ve öykülerini yarattılar. Yarattıkları karakterleri tek tek fotoğraflayıp hareketlendiren çocuklar, stop motion tekniği ile bir araya getirdikleri animasyon filmlerini 3 saatlik atölyenin sonunda birlikte izlediler.

Atölye sonunda ortaya çıkan 7 animasyon film, 14 Ekim Pazar günü 12:00’de Taşbaşı Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek olan “Otizm Dostu Gösterim” öncesi sinemaseverlerle buluşacak.

Festival’in Eskişehir ayağında seyirciler Sanal Gerçeklik Deneyimleri ile de tanıştılar. Seyirciler, Festival mekanının fuaye alanında Parti VR ve VRBecerisi: Maxim Kiselev adlı sanal gerçeklik deneyimleri ile farklı açılardan dünyaya bakma şansı buldular.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile 12-14 Ekim tarihlerinde Eskişehir’de yolculuğuna devam eden Festival, 17 - 21 Ekim tarihleri arasında ise Ankara’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe-Institut Ankara’da sinemaseverleri ağırlayacak.

Açık Toplum Vakfı’nın ana destekçisi olduğu Engelsiz Filmler Festivali her sene olduğu gibi bu sene de tüm gösterimlerini ve yan etkinliklerini ücretsiz olarak seyircilere sunuyor.

Engelsiz Filmler Festivali hakkında ayrıntılı bilgiye www.engelsizfestival.com adresinden ulaşabilir; Festival’in Facebook, Instagram ve Twitter hesaplarından duyuruları takip edebilirsiniz.