Üç Yeni Film Vizyonda!

13.02.2009 16:07
Üç Yeni Film Vizyonda!

Bu hafta sinema seyircisi salonlarda 3 yeni film izleme şansı bulacak. Haftanın en dikkat çeken yapımı şüphesiz ilkiyle olay yaratan “Recep İvedik 2”. Böyle iddialı bir yapım gösterime girince haklı olarak film dağıtım şirketleri de bu hafta çok fazla dikkat çekecek yapımlara yer vermeyerek, ortalığın biraz sakinleşmesini beklemeyi tercih etti. “Recep İvedik 2”nin yanı sıra bir gerilim, bir de romantik komedi filmi izleyiciyi bekliyor.Kısa kısa filmlere değinirsek;

Recep İvedik 2: Uzun süredir merakla beklenen bir yerli devam filmi. Hakkında olumlu ya da olumsuz birçok şey söylenebilir ancak nereye oynadığını çok iyi bilen bir film var ortada. Ninesinin isteğiyle iş bulmak, evlenmek ve saygınlık kazanmak gibi maddeleri yerine getirmeye çalışan “halk kahramanı” Recep’in sosyal hayata adapte çabalarını izliyoruz. “İzle, eğlen, unut” filmlerine iyi bir örnek.
 
Gelinlerin Savaşı (Bride Wars): İlle de romantik komedi filmi izlemek isteyenlerin dikkatini çekecek bir yapım. Anne Hathaway ve Kate Hudson gibi iki ismi bir araya getiren film, izleyiciye yeni hiçbir şey sunmuyor. Hatta her anını ve repliğini tahmin edebiliyorsunuz. Klişelerle dolu bu filmde çok yakın iki kız arkadaşın düğün tarihlerinin aynı güne denk gelmesiyle aralarında başlayan komik savaşı izliyoruz.
 
Sevgililer Günü Katliamı (My Bloody Valentine): Haftanın korku gerilim türüne ait filmi. Gerçi ne kadar korku ve gerilim denebilir bu tartışılır. Zira bir kazma yardımıyla havada uçuşan çeşitli organları ve bolca kanı görmek korku filmi yapmak için yeterli değil. Hele ki gençlerin sırayla öldüğü klişe dolu filmlerden birini izlemek daha korkutucu olabilir. Ancak üç boyutlu olması nedeniyle bir nebze mutlu ayrılabilirsiniz salondan, yeni bir deneyim olabilir. Eski bir katilin yeniden ortaya çıkıp katliamlarına devam etmesi sizin için cazipse izlenebilir.

Yazı: Ahmet Kamil Taşkın