Disney Karayip Korsanları Serisini Baştan Çekmeyi Planlıyor

25.10.2018 20:20
Disney Karayip Korsanları Serisini Baştan Çekmeyi Planlıyor

Disney, “Karayip Korsanları” serisinin altıncı filmi için gizliden hazırlıklara başladı. Fakat yeni film pek de beklediğimiz gibi olmayabilir.

 

Disney, Karayip Korsanları'nın yeni filminin senaryosunu yazmak üzere "Deadpool" senaristleri Rhett Reese ve Paul Wernick'le bir araya geldi. Stüdyodan yeni filmle ilgili ya da Reese ve Wernick'in senaryoya katılımıyla ilgili bir açıklama gelmedi. Ancak yine de bazı tahminler ve söylentiler var. Daha önceki beş korsan filmi, stüdyoya ulusal olarak 1,5 milyar dolar ve uluslararası gösterimlerde 3,07 milyar dolar getirdi. Ancak 2017’de çekilen son film “Dead Men Tell No Tales”in yurtiçinde 172 milyon dolar, dış pazarlarda ise 622 milyon dolarlık hasılatı beklenenin çok altında kaldı ve serinin geleceği için tehlike çanlarının çalmasına neden oldu. İşin aslı Karayip Korsanları cephesinde kimse yakın zamanda yeni bir film beklemiyordu. Ancak buna rağmen altıncı filmle ilgili söylentiler devam ediyordu.  

 

Stüdyonun altıncı film için yönetmen koltuğunu Joachim Rønning’e bırakması ve “Dead Men Tell No Tales” yazarları Jeff Nathanson ve Terry Rossio ile çalışması beklenirken Reese ve Wernick ile yapılan görüşmeler yapım şirketinin Karayip Korsanları serisini en baştan çekmek istediği yönündeki dedikodu kazanının altını ateşledi. Buna göre Disney, yeni senaristlerinin seriyi baştan kaleme almasını istiyor. Yapımcılığa ise serinin yapımcısı Jerry Bruckheimer’ın devam edeceği söyleniyor.

 

Tabii akıllara gelen ilk soru yola Johnny Depp ile devam edilip edilmeyeceği... Stüdyoya yakın pek çok kaynağa göre Depp seriye devam etmeyecek. Ünlü aktör son zamanlarda kariyerini alt üst eden pek çok skandalla boğuştuğu için stüdyoların şüpheyle baktığı bir isim haline geldi. Buna ek olarak kendisinin de Karayip Korsanları'na devam etmek konusunda daha önce belirtmiş olduğu bir "isteksizliği" var. Disney de bu durumda Depp yerine daha düşük ücretle, başka bir ismi işe almak isteyebilir. Fakat şu an için filmlerin kaderine dair bir şey söylemek çok zor. Filmlerin en baştan çekilmesi halinde yeni hikayeler mi anlatacakları yoksa başka bir kadroyla yeniden çevrim mi olacakları bile bilinmiyor. Stüdyonun önümüzdeki günlerde konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.