François Ozon Yeni Filmi ‘By the Grace of God’da Cinsel Taciz Konusunu İşleyecek

27.10.2018 21:40
François Ozon Yeni Filmi ‘By the Grace of God’da Cinsel Taciz Konusunu İşleyecek

François Ozon, geçtiğimiz yıl Cannes Film Festivali'nde yarışan son filmi “Double Lover”ın ardından, 1980'lerin sonunda bir Fransız rahibi tarafından işlendiği iddia edilen gerçek bir cinsel taciz olayını konu alan “By the Grace of God” isimli bir dram filmi çekiyor.

 

Berlin Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapması beklenen “By the Grace of God”'ın yapımcılığı Mandarin Production tarafından yapıldı. Post prodüksiyon süreci devam eden film, 1986-1991 yılları arasında cinsel tacizle suçlanan bir Roma Katolik rahibi olan Bernard Preynat'ın karıştığı skandaldan ilham aldı. Preyant, kurbanlarından birkaçı dava açmaya karar verdikten sonra kısa süre içinde yargılanmıştı. Film, Lyon'da karısı ve çocukları ile birlikte yaşayan ve yıllar önce onu istismar eden rahibin çocuklarla çalışmaya devam ettiğini öğrenen 40 yaşındaki Alexandre'yi izler. Alexandre, papazın diğer kurbanları olan François ve Emmanuel'le güçlerini birleştirerek, adaleti sağlamaya karar verir.

 

Başrollerini Melvil Poupaud, Denis Ménochet ve Swann Arlaud'un paylaştığı yapım, Ozon’un bugüne kadarki en cesur ve politik filmlerinden biri olacak. Senaryosunu da Ozon'un yazdığı film, yönetmeni 2005 yapımı “Veda Vakti” ve 2010 yapımı “Yuva” filmlerinde rol alan Poupaud ile yeniden bir araya getiriyor. Ozon'un en iyi bilinen filmleri arasında “Double Lover”, BAFTA adayı “Potiche” ve Berlin'de yarışan “8 femmes” gibi yapımlar bulunmaktadır.