Anya Taylor-Joy, Jane Austen Uyarlaması 'Emma'nın Başrolünde Yer Alacak

29.10.2018 16:50
Anya Taylor-Joy, Jane Austen Uyarlaması 'Emma'nın Başrolünde Yer Alacak

Video klip yönetmeni Autumn de Wilde, ilk yönetmenlik denemesini Man Booker Ödülü sahibi Eleanor Catton'un uyarladığı Emma senaryosu ile gerçekleştirecek.

 

"Split" ve "The Witch" filmlerinin yıldızı olan Anya Taylor-Joy, ​​Working Title’ın Jane Austen romanından uyarlanacak yeni projesi "Emma"nın baş rolünde yer alıyor. Yönettiği müzik videolarıyla tanınan Autumn de Wilde, Eleanor Catton'un senaryosundan uyarlanacak filmde ilk kez yönetmenlik koltuğuna oturacak. Austen’in 1815'te yayınlanan romanı komedi türündedir ve Emma Woodhouse adlı genç bir kadının bütün iyi niyetine rağmen, çöpçatanlık yapmaya çalışırken insanların ilişkilerine verdiği zarar konu edilir.

 

Filmin yapımcılığını "The Darkest Hour" ve "Baby Driver" gibi hit filmlerin yapımcıları olan Tim Bevan ve Eric Fellner üstleniyor. Senarist Catton, 2013 yılında The Luminaries romanı ile Man Booker Ödülü kazanmış ve bu saygın ödülü kazanan en genç yazar olmuştu. Taylor-Joy, ise M. Night Shyamalan’ın "Split" filminde James McAvoy ile birlikte rol almıştı ve Shyamalan'ın "Split" ve "Unbreakable" filmlerinin devamı niteliğinde olan ve çok beklenen "Glass" filminde, aynı rolle beyaz perdeye geri dönecek. 

 

Kısa zaman içinde Emma'nın bir başka uyarlamasını daha vizyonda göreceğiz. Perşembe günü yapılan açıklamaya göre, "GLOW" ve "Girls Trip" senarsitleri, Emma'dan ilham alan 1995 yapımı "Clueless" filminin bir re-make'ini hazırlıyor.