Sony Classics, Kenneth Branagh’ın Shakespeare Dramı ‘All Is True’yu Beyaz Perdeye Taşıyacak

31.10.2018 05:11
Sony Classics, Kenneth Branagh’ın Shakespeare Dramı ‘All Is True’yu Beyaz Perdeye Taşıyacak

Sinema sektörünün en üretken isimlerinden Kenneth Branagh; Judi Dench ve Ian McKellen'la birlikte yer aldığı yeni tarihi dram filmi “All Is True” ile vizyona girmeye hazırlanıyor. 


Branagh, filmini William Shakespeare'in son yılları gibi az bilinen bir dönemle ilgili olan Ben Elton’ın senaryosundan çekti. Branagh filmde Shakespeare'i, Dench ünlü yazarın eşi Anne'i, McKellen ise Southamptonlı Earl'ü canlandırıyor. Film 1613 yılında, Shakespeare'in çağının en büyük yazarı olarak kabul edildiği bir dönemde geçiyor. Shakespeare'in ünlü Globe Tiyatrosu yanar ve yazar, sorunlu geçmişinden kaçmak için ihmal ettiği ailesi ile yüzleşmesi gereken Stratford'a döner. Tek oğlu Hamnet'in ölümü yüzünden hala yas tutulan evinde, karısı ve kızları ile olan ilişkilerini düzeltmek için mücadele eder. Bir kocası ve baba olarak kendi başarısızlıklarını gözden geçirmek zorunda kalır. Shakespeare, 1616 yılında 52 yaşında hayata veda etmiştir.

 

Filmin yapımcılığı Tamar Thomas ve Ted Gagliano tarafından üstlenildi. Judy Hofflund, Matt Jenkins, Becca Kovacik ve Laura Berwick ise yürütücü yapımcı olarak kadroda yer alıyorlar. Branagh, 1990 yılında Shakespeare'in “Henry V” uyarlaması ile oyuncu ve yönetmen olarak Oscar'a aday olmuştu. Ayrıca Shakespeare'in “Much Ado About Nothing”, “Love’s Labour’s Lost” ve “As You Like It” gibi eserlerini de filme uyarlamış ve yönetmiştir. Film 2019 yılında, Branagh ile 25 senedir birlikte çalışan Sony Classics tarafından vizyona sokulacak.