İtalyan Yönetmen Nanni Moretti Yeni Filmi 'Tre Piani'nin Hazırlıklarına Başladı

14.11.2018 14:28
İtalyan Yönetmen Nanni Moretti Yeni Filmi 'Tre Piani'nin Hazırlıklarına Başladı

İtalya'nın önde gelen film yönetmeni ve yapımcılarından olan Nanni Moretti, kurmaca türünde çektiği son film olan Mia Madre'nin ardından 3 yıllık sessizliğini bozuyor.


Filmleri arasına 3-4 senelik aralıklar koymasıyla bilinen Moretti, 2015 yılında çektiği Mia Madre'nin ardından, 2018 yılında Santiago, Italia isimli bir siyasi belgesel çekerek her zamanki muhalif duruşunu bir kez daha ortaya koymuştu. 2019 yılında vizyona girmesi planlanan kurmaca türündeki yeni filminin detaylarını ise kısa süre önce hayranlarıyla paylaştı. 65 yaşındaki usta yönetmenin on üçüncü filmi olacak olan Tre Piani (Three Floors), Moretti'nin kariyerinde ilk kez olarak kendisine ait olmayan bir hikayeye dayanıyor. İsrailli yazar Eshkol Nevo'nun beşinci romanı olan 2015 tarihli Tre Piani, İtalya'da 2017 yılında yayınlanmıştı. Roma aşığı yönetmen, hikayeyi elden geçirerek konuyu Tel Aviv'den Roma'ya taşıdı ve filmin ön prodüksiyon aşamalarına başladı. Hikayenin Moretti versiyonuna dair detaylar şimdilik gizli tutuluyor. 

 

Romanda ise Tel Aviv'de aynı binanın üç farklı katında yaşayan üç ailenin hikayesi ele alınıyor. Her bir aile Freud'un kişiliğin üç katmanını temsil ettiğini iddia ettiği Id, Ego ve Superego'yu temsil ediyor. Moretti, filmleriyle insan psikolojisinin derinliklerini araştırmayı sevdiğini defalarca göstermiş, bu alanda çektiği ve ismini dünya çapında duyurmasını sağlayan 2001 yapımı La Stanza Del Figlio Cannes'da Altın Palmiye kazanmıştı.