Onur Ünlü'nün Yeni Filmi 'Put Şeylere'nin Vizyon Tarihi Belli Oldu

14.11.2018 15:22

Leyla ile Mecnun, Sen Aydınlatırsın Geceyi ve İtirazım Var gibi yapımlarla tanınan ünlü yönetmen Onur Ünlü'nün son filmi "Put Şeylere"nin vizyon tarihi belli oldu. 


2017 yapımı Put Şeylere, geçtiğimiz sene içinde Ankara ve İstanbul Film Festivalleri'nde gösterim yaptı. Daha büyük bir izleyici kitlesiyle buluşmak için uzun süredir bekleyen yapım, 23 Kasım tarihinde sinema salonlarındaki gösterimine de başlayacak. Onur Ünlü'nün en kişisel ve en deneysel işi olarak lanse edilen film 54. Ulusal Yarışma filmlerinden de biri olmuştu. Ünlü, daha önce Put Şeylere ile ilgili yaptığı açıklamalarda, bir manifesto olarak kurgulanan filmin yeni bir sinema hareketine dönüşmesini planladığını söylemişti.

 

2017 senesinde art arda çektiği ve çeşitli festivallerde gösterime giren Kırık Kalpler Bankası, Cingöz Recai ve Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok filmlerinin ardından, yine 2017 tarihli bir film olan Put Şeylere, Onur Ünlü'nün kariyerinin en üretken dönemlerinden birinde olduğunu kanıtlar nitelikte. Başrollerini Türkü Turan, Erkan Kolçak Köstendil, Öykü Karayel, Öner Erkan ve Elit İşcan'ın paylaştığı film Cihangir'de yaşayan bir grup sanatçının hayatlarının bir el kamerası nedeniyle rayından çıkmasını konu alıyor. Beş farklı senaryonun birleşiminden oluşan film, her senaryodan bazı sahneler seçilerek kurgulanmış ve deneysel bir havaya bürünmüştür.