Tom Cruise 'Jack Reacher' Rolüne Veda Etti

19.11.2018 16:31
Tom Cruise 'Jack Reacher' Rolüne Veda Etti

Jack Reacher roman serisinin yaratıcısı Lee Child, yeni bir Jack Reacher dizisi için çalışmalara başladı. Fakat bu yeni projenin başrolünde Tom Cruise'u göremeyeceğiz.


Yazar Lee Child'ın ünlü, fevri ve genellikle acımasız karakteri Jack Reacher, fiziksel özellikleri Reacher rolü için yetersiz bulunmasına rağmen, beyaz perdede Tom Cruise ile özdeşleşmişti. Uzun boylu ve korkutucu bir karakter olarak tasvir edilen Jack Reacher, Tom Cruise'un kısa boyu yüzünden sinemada istenen etkiyi yaratamamış ve okuyucuların/izleyicilerin tepkisiyle karşılaşmıştı. Lee Child, bu büyük yanlışı düzeltecek ve her şeyi baştan başlatacak bir projenin hazırlıklarına başladı. Yeni bir Jack Reacher ve yeni bir Jack Reacher dizisi geliyor!

 

Child her ne kadar Cruise'a canlandırdığı rolle ilgili tepki duyuyor olmasa da, aktörün boyunun karakter için kısa kaldığını kabul ediyor. BBC Radio Manchester'a verdiği ropörtajda “Cruise ile çalışmaktan gerçekten keyif aldım. Gerçekten çok iyi bir adam. Çok eğlendik.” diyen Child, “Ama sonuçta okuyucular haklı. Reacher'ın fiziği gerçekten çok önemli, bu onun kimliğinin büyük bir parçası. Reacher bir odaya girdiğinde, ilk dakikadan gerilirsiniz. Ve Cruise, tüm yeteneklerine rağmen bu fiziksel özelliğe sahip değildi. Yani kararım bu: Tom Cruise ile daha fazla film olmayacak. Bunun yerine Netflix'e ya da onun gibi bir yere götüreceğiz. Tamamen yeni bir oyuncuyla, uzun soluklu bir televizyon işi olacak." yorumunu yaptı.

 

2012'deki "Jack Reacher" ve 2016'daki "Jack Reacher: Never Go Back"ten sonra da, The Guardian'a benzer yorumlarda bulunan yazarın son açıklamalarından, yeni dizinin çok yakında haberlerini alacağımız anlaşılıyor. Child ayrıca Reacher okuyucularının, karakteri canlandıracak doğru kişiyi seçmelerine yardım etmesini istiyor. “Tom Cruise hakkında hayal kırıklığı yaşayan tüm okurların bana yardım etmesini istiyorum - TV dizisi için doğru oyuncuyu seçme işine katılsınlar. Seriye yeniden başlıyoruz ve mükemmel adamı bulmaya çalışacağız.

 

Dünyanın en başarılı suç yazarlarından biri olan ve dünya çapında 100 milyondan fazla roman ve kısa hikaye satmayı başaran Lee Child, her kitaba 10 ila 12 bölüm ayıracak olan proje için yakın zamanda bir anlaşmanın imzalanacağını umuyor.