Robert Downey Jr. Hulu İçin Yeni Bir Çizgi Roman Uyarlamasının Yapımcılığını Üstleniyor

19.11.2018 17:25
Robert Downey Jr. Hulu İçin Yeni Bir Çizgi Roman Uyarlamasının Yapımcılığını Üstleniyor

Hulu, DC Vertigo çizgi romanı “Sweet Tooth”un dizi uyarlaması için bir pilot bölüm siparişi verdi. Dizinin yapımcılığını Robert Downey Jr.'ın prodüksiyon şirketi Team Downey ve Warner Bros. Television birlikte yapacak.


Hap and Leonard” dizisinin senaristi Jim Mickle pilot bölümün senaryosunu yazıyor ve yönetmenlik koltuğuna geçiyor. Mickle, Robert Downey Jr., Susan Downey, Amanda Burrell ve Linda Moran dizinin yürütücü yapımcılığını birlikte üstlenecekler. Proje Jeff Lemire tarafından yaratılan çizgi roman serisine dayanıyor. “Sweet Tooth” çizgi romanı 2009 ve 2013 yılları arasında 40 sayı olarak yayınlanmıştır. Hikaye Gus adında bir geyik / çocuk melezini merkezine alan bir kıyamet sonrası anlatısıdır. Babasının dış dünyadan korunma girişimi sonucu ormanın ortasında yetiştirilen Gus, babasını kaybettikten sonra evinin güvenli ortamından çıkar. Bir grup insan ve melezin yer aldığı bir grupla birlikte tehlikeli bir yolculuğa çıkar ve bu süreçte büyük bir komployu ortaya çıkarır. Çizgi roman yayınlandığı dönemde eleştirmenler ve okuyucular tarafından büyük övgü toplamıştı.

 

Jim Mickle, yayınlanan üç sezonunun ardından son bulan SundanceTV dizisi “Hap and Leonard”ın yaratıcılarından biriydi. Ayrıca gelecek yıl Netflix ekranlarında yayınlanacak “In the Shadow of the Moon” filminin de yönetmenliğini yapıyor. Robert Downey Jr. ve eşi Susan Downey'nin birlikte kurmuş olduğu Team Downey'nin ilk büyük işi, 2014 yapımı hukuk draması "The Judge"dı. Şirket, Robert Downey Jr.'ın başrolünde olduğu, yıldızlarla dolu fantastik komedi "The Voyage of Doctor Dolittle" da dahil olmak üzere birkaç film projesini daha yürütüyor. "Sweet Tooth", Hulu'nun beğenisini kazanması halinde, şirketin ilk televizyon yapımı olacak.