Satanist Tapınağı'nın Netflix Dizisi ‘The Chilling Adventures of Sabrina’yla Olan İlginç Davası Çözüme Kavuştu

23.11.2018 03:05
Satanist Tapınağı'nın Netflix Dizisi ‘The Chilling Adventures of Sabrina’yla Olan İlginç Davası Çözüme Kavuştu

Satanist tapınağına ait bir heykeli dizide izinsiz kullanan Netflix, 50 milyon dolarlık enteresan bir davayla karşı karşıya kalmıştı.

 

Netflix dizisi The Chilling Adventures of Sabrina'da, Sabrina Spellman'ın okulunda belirgin bir şekilde gösterilen keçi tanrı Baphomet'in dizideki izinsiz kullanımı Satanist Tapınağı tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Tapınak, bu ayın başlarında Sabrina Spellman'ın gittiği The Academy of Unseen Arts'ta sergilenen Baphomet heykelinin telif haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle Netflix ve Warner Bros.'a 50 milyon dolarlık büyük bir dava açtı. Tapınak ayrıca dizinin başlıca temalarıyla bağlantılı olan heykelin, özellikle de “kötülük, yamyamlık ve cinayetle ilişkili bir okulun odak noktası olarak öne çıkan kullanımı”ndan memnun değildi.

 

Warner Bros. ve Satanist Tapınağı'ndan gelen son açıklamaya göre ise iki taraf arasında bir anlaşma sağlanmış. Tapınağın avukatı Stuart de Haan yaptığı bildiride, "Satanist Tapınağı, Warner Bros. ve Netflix'e karşı açtığı davanın dostane bir şekilde çözüldüğünü duyurmaktan mutluluk duyuyor. Dizinin daha önceden çekilmiş bölümlerinde Satanist Tapınağı'nın Baphomet heykelinin eşsiz unsurları tanınacak. Anlaşmanın kalan şartları ise bir gizlilik sözleşmesine tabi bulunuyor." açıklamasını yaptı.